Gyerekkorában mindenki álmodozhatott egy olyan helyről, amelyet magáénak mondhat, ahova nem ér el a szülők keze, ahová elbújhat vagy elvonulhat olyan helyzetekben, amikor egy kis magányra vágyna, vagy éppen barátai társaságára vigyázó szemek nélkül. Kisgyermekként biztosan Ön is épített bunkert a kertben vagy esetleg lepedők segítségével a nappaliban. Azonban mit szólna ahhoz, hogy gyermekének vagy unokájának megadhatná azt az élményt, amelyet egy személyre szabott mini faház adhat? (X)

Mire kell figyelmet fordítania egy faház megépítésekor?

Vannak olyan tényezők, amelyek mind a gyermek biztonsága, mind a faház strapabíró voltának megalapozása érdekében figyelembe kell vennie. Biztonság címszó alatt számos tényezőre gondolnia kell, amelyre normális esetben nem is gondolna az ember. A játék hevében minden előfordulhat, így érdemes jobban átgondolni a dolgokat. Biztonságosnak kell lennie akkor is, ha a gyerek felmászik tetejére, ha kihajol az ablakon, vagy ha éppen himbálódzik az ereszcsatornán. A faház az az építmény, amelyet évszaktól, időjárástól és időtől függetlenül bármikor élvezni tudnak a gyerekek.

Többféle alapanyag közül válogathat a faház megépítésekor, az egyik például a csúszásmentes rétegelt lemez, amely esős időjárás esetében is biztonságos marad a rajta szaladgáló gyerekek számára. Így nem csak az elesés ellen védhet, hanem az időjárással szemben is sokkal strapabíróbb, így sokkal tovább megmaradhat a gyermekek kedvencének.

A faház építésének csínja

Egyedi faház készítése esetében az asztalos munka magas költségekkel járhat, mindemellett sokkal jobb érzés saját kezeddel összerakni a gyermekednek szánt bunkert. OSB lapok segítségével a faház gyorsan és egyszerűen elkészülhet, mivel nincs szükség csapolásokra, hornyolásokra vagy egyéb speciális szerszámokra sem. Árukra való tekintettel olcsóbbak társaiknál, valamint különösebb felületkezelés nélkül is megállják a helyüket hosszú évekig. Nem jellemző rájuk a szálkásodás, valamint az időjárás viszontagságainak is ellenállnak.

Amennyiben Ön is szeretné megvalósítani rég dédelgetett gyermekkori álmát, akkor látogasson el az OSB Futár weboldalára, ahol számos olyan faanyag közül válogathat, amely által gyönyörű, tartós és egyedi faházakat alkothat a fiatalabb generáció tagjainak. Nem csak a kert végébe vagy a ház oldalára építheti meg a gyermekek játszóházát, hanem akár a fa tetején is próbálkozhat megfelelő alapanyagok segítségével.

Amennyiben nem biztos a dolgában, és szeretné szakértők segítségét kérni annak érdekében, hogy gyereke vagy unokája teljes biztonságban legyen, akkor az OSB Futár kollégái rendelkezésére állnak kérdései megválaszolásában nem csak a szereléssel, de akár a ragasztással vagy csavarozással kapcsolatban egyaránt.