Nyáron szívesen töltünk időt a szabadban, főként igaz ez akkor, ha éppen kerti partit szerveztünk. Az ilyen összejövetelek többnyire nem érnek véget napnyugtakor, hiszen a jó hangulatú bulit senki sem akarja megszakítani. Azonban a lemenő nap magával hozza a sötétséget is, ezért mindenképp szükség van valamiféle kerti világításra. (X)

Általában azért található kültéren legalább egy lámpa vagy reflektor, de ezek többnyire kissé harsányak, és egy kicsit sem hangulatosak. Éppen ezért, ha már tudod a következő kerti buli időpontját, ideje elkezdeni készülődni a partira a megfelelő hangulatvilágítással is.

Fényfüzérek

A fényfüzérekről általában a karácsonyfa díszítése, esetleg a kültér karácsonyivá varázsolása jut a legtöbb ember eszébe, de ki mondta, hogy kizárólag a téli ünnepekre lehet fényfüzérekkel dekorálni az udvart?

Nyáron éppúgy van létjogosultsága a fényfüzéreknek az udvaron, mint télen, annyi a különbség, hogy ez alkalommal nem az udvari fenyőkre kell tekerni a füzért, hanem például oda ajánlott fellógatni, ahol az asztalok lesznek várhatóan elhelyezve.

Lampionok

A fényfüzérek hangulatosabbá tehetőek színes lampionokkal, így a kert egyszerre lesz hangulatos és bohókás. Tovább növelhető a hatás, ha az unalmasabb darabokra különféle mintákat festesz, vagy egy-egy felirattal díszíted őket.

Akasztós lámpák

Nagyon jól mutatnak a kertben az akasztós lámpák, és nem is kell sok minden az elkészítésükhöz. Vagyis szükség lesz néhány szebb befőttesüvegre tetővel, tömbgyertyákra, díszkavicsokra és valamilyen díszláncra.

A befőttesüveg aljára kerüljön egy rész kavics, ennek a közepére jöhet a gyertya és esetleg egy újabb sor díszkavics a gyertya köré, hogy az biztosan középen maradjon. Végül a díszláncot rögzíteni kell a befőttesüveg tetején, amin érdemes legalább egy lyukat fúrni, hogy kapjon levegőt a gyertya lángja. Ezután gyújtsd meg a gyertyát, a lánccal felszerelt fedelet erősítsd az üvegre, majd akaszd a választott helyre!

Konzervdobozból készült lámpák

Üres konzervdoboz szinte minden háztartásban akad, hiszen ott vannak például a csemegekukorica-konzervdobozok vagy a macskaeledeles dobozok. Az elkészítéshez pedig szükség van még szögre, kalapácsra, vékony drótra, csípőfogóra, festékszóróra és annyi gyertyára vagy mécsesre, ahány konzervdoboz van.

A szöggel és a kalapáccsal üss lyukakat a konzervdobozokon. A lyukak lehetnek tetszőleges elhelyezkedésűek, de különféle mintákat szintén létrehozhatsz a lyukasztással. Ezután fújd színesre a dobozokat a festékszóróval, a vékony drótból pedig hajlíts és vágj megfelelő méretű akasztót. Végül helyezd a konzervdobozokba a gyertyákat vagy mécseseket, gyújtsd meg, és élvezd a konzervdobozlámpák nyújtotta hangulatvilágítást!

Amennyiben további hasonló tippre lenne szükséged, keresd fel az Otthonok & Megoldások oldalát!