Nagyon sokan vannak úgy a testedzéssel, hogy tudatában vannak annak hasznosságával és egészségre gyakorolt hatásával, azonban lelkesedés, kitartás vagy szakmai ismeret hiányában nem kezdenek neki a rendszeres edzésnek. Azonban van egy eszköz, egy gépezet, amelyet mindenki szívesen használ, és amelyen sokan kezdenek neki a testedzésnek és szeretik meg azt. Ez a gépezet a futópad, amelynek használata nem csak egyszerű, de a szervezetre gyakorolt hatása is nagyon előnyös. (X)

A Star Trac FreeRunner márka sokak számára ismerős lehet a piacon, mivel elmondhatjuk, hogy gépeivel szinte forradalmasította a futás élményét, ezzel egy teljesen új beltéri gyakorlatot biztosítva a felhasználók számára.

Miben rejlik a Star Trac FreeRunner egyedisége?

A márka és az általa készített gép azért is mondható különbözőnek társaitól, mivel egyedi HexDeck rendszerrel rendelkezik, amely egy olyan alumínium fedélzetnek mondható, amely szabadalmaztatott hatszögletű polimer felfüggesztési rendszerrel van alátámasztva. Eredményeképpen egy olyan gépezetet kaphat a sportolni vágyó személy, amely kíméletes rezgéscsillapítás mellett magas reagálóképességgel rendelkezik. A gépet tesztelők sem rendelkeztek negatív gondolatokkal.

A szerkezet kipróbálását követően arról számoltak be, hogy mennyivel könnyebb érzetet nyújtott számukra a futás, mennyire érezték, hogy ízületeik szinte fellélegeznek, és hogy mozgásuk erőlködésmentessé válik.

Amennyiben Ön is szeretné kipróbálni a legújabb technológiájú Star Trac gépeket, akkor keresse fel a Mánia Fitness weboldalát, ahol számos hasznos és érdekes bejegyzés közül válogathat érdeklődésének megfelelően.

Miért elengedhetetlen a futópad használata?

A futópad használata során is számos olyan tényező létezik, amelyre oda kell figyelnie annak érdekében, hogy helyesen hajtsa végre a gyakorlatot, kímélje ízületeit, és a megfelelő izomcsoportokat terhelje mozgása során. A futópad fokozott használata nem csak népszerűségének és egyszerűségének tudható be, hanem természetes mozgásformájának egyaránt, amely által bárki közelinek érezheti magához a testmozgást. Futás során a teljes testet és számos izomcsoportot átmozgat, és mozgását összehangolja, nem csak az alsó végtagok dolgoznak, hanem a törzs és a karok is éppúgy részt vesznek a mozdulat kialakításában.

A fenék és a comb formálása mellett a teljes testet edzettebbé teszi, valamint hozzájárulhat az izomnövekedéshez egyaránt. A tévhitekkel szemben igen változatos edzéseket lehet végrehajtani a futópadon. A változtatható intenzitásnak és emelkedésnek hála, számos olyan edzésmódszer kipróbálhat, mint az intervall, a Fartlek-féle terhelés vagy a HIIT, amely leginkább a zsírégetést támogatja.