Az igazán fanatikus gazdik irgalmatlanul magas összegeket képesek rákölteni négylábú kedvenceikre. Ez nem csak a világsztárokra jellemző, akik például milliós összegeket is kiadnak egy etetőtálért, hanem sokszor a hétköznapi, átlagos anyagi helyzetű emberek is képesek túlzásba esni, ha kutyájukról van szó. (X)

Márpedig aki tovább nyújtózkodik, mint ameddig a takarója ér, az hamar abban a kellemetlen helyzetben találhatja magát, hogy igencsak össze kell húznia a nadrágszíjat a következő fizetésig. Cikkünkben adunk néhány ötletet, hogy hogyan gazdálkodj úgy, hogy a pénztárcád és a kutyád is jól járjon.

Óvakodj az észszerűtlen költekezéstől!

A legnagyobb luxusmárkák már kutyáknak is gyártanak kiegészítőket, azonban ezek többnyire a “felesleges rongyrázás” kategóriába tartoznak. A kutyus attól nem fog jobban aludni, mert a fekhelye dizájner darab, és semmi szüksége száz különböző fazonú, divatos ruhára sem. Egy márkajelzés nélküli póráz végén is ugyanolyan boldogan fog sétálni, és a nyakörvét sem szükséges Swarovski-medállal díszíteni.

Az efféle divatozás inkább csak a többi gazdinak szól, amivel azt sugallod, hogy “lám, én megengedhetem magamnak”. Biztos, hogy efféle hivalkodással akarod belopni magad a kutyás közösség szívébe?

Maradj inkább a megfizethető árú, mégis jó minőségű kellékeknél, de ha van némi kézügyességed, akkor játékokat vagy fekhelyet akár saját magad is kreálhatsz.

Ne ess túlzásba az eledellel!

Az ideális kutyatáp megtalálása minden gazdinak nagy dilemma, azonban közel sem biztos, hogy a legdrágább egyben a legjobb is. Egyes luxuseledeleknél sokszor már csak brandet és a csomagolást fizeted meg, a táp maga pedig semmi kimagaslót nem nyújt. Amennyiben szeretnél észszerű keretek közt maradni, akkor válaszd például a kiváló ár-érték arányú Panzi Fit Active eledeleket, melyeket megrendelhetsz a Kutyakajas.hu Webáruházból.

A magyar gyártmányú, hazai alapanyagokból készült tápok jellemzője, hogy válogatott, minőségi alapanyagokból készültek, nem tartalmaznak szárnyas származékokat, szóját, búzát és GMO-gabonákat. Bármilyen fajtának és korosztálynak adhatóak, a hipoallergén változatok pedig az ételallergiában szenvedő ebeknek is ideális megoldást kínálnak. Mindezt úgy, hogy pénztárcádat is kímélik.

Ügyelj kutyusod egészségére!

A kiegyensúlyozott étrend mellett ne feledkezz meg arról sem, hogy az eb rendszeresen mozogjon. Ne zavard le a napi sétát 10 perc alatt, hanem szánd rá az időt, hogy tegyetek egy nagyobb kört a környéken, vagy pattanjatok be a kocsiba, és keressetek fel távolabbi, izgalmas helyeket. Családi ház esetén pedig az udvar nagyszerű helyszín egy kis kergetőzésre, labdázásra.

Bár az évenkénti állatorvosi vizsgálatnak díja van, azonban hosszabb távon még mindig jobban kifizetődő, mint egy esetlegesen később felfedezett komoly betegség, aminek a kezelése jelentős kiadásokat eredményezhet.