A képek világában élünk, a digitális technológiának köszönhetően a legjobbakat vagy a kedvenceinket már nyomtatva, fali képként is megcsináltathatjuk. A vászonképmegoldások között azonban napjainkban a többrészes megoldások a legkeresettebbek. Természetesen ezek is elkészíthetőek saját felvételek alapján. A téma rengeteg lehetőséget rejt, viszont sok kérdés is felmerülhet. Járjuk ezt a témát kicsit körbe! (X)

Gyakori kérdések

Jellemzően a vászonképkészítés költsége az elsődleges szempont. Ezúton szeretnénk megnyugtatni mindenkit, ez egy megfizethető szolgáltatás. A kisebb kivitelek már pár ezer forinttól kezdődően megvásárolhatóak. Persze a többrészes vászonképek esetében ez a költség egy leheletnyivel magasabb lesz. Az elemek száma tetszőlegesen, illetve a választott felvétel igényeidnek megfelelően választható.

A színes megoldások mellett gondolkodhatunk fekete-fehérben is. A vakráma és a képek közötti térköz is az ízlésünkhöz, valamint a rendelkezésre álló hely méretéhez szabható. A többrészes megoldások nyújtják a legjobb választást, amennyiben kifejezetten nagyban gondolkodsz, szinte bármilyen hatalmas méretben elkészíthetőek. Nagyon jól fog mutatni, a helyiség meghatározó díszítőeleme lesz.

A tervezés

A többrészes vászonképek nagyobb méretben mutatnak igazán jól. Egy ötrészes fekvő összeállítás esetében 80 centiméternél kisebb szélességben nem érdemes gondolkodni. Annyira kicsik lesznek az egyes elemek, hogy nem fognak jól mutatni a falon. Az általános és ideális szélességi tartomány 120 és 150 centiméter között mozog. Már a tervezés szakaszában válaszd ki a vászonképkészítődet. Javasoljuk, hogy olyan vállalkozást válassz, ahol manuálisan dolgoznak a felvételeiddel. Ha algoritmus bontja a képet több darabra, jellemzően hibásan jelennek meg – félbevágott arc vagy levágott kar is könnyedén előfordulhat. A Vászonkép Szalon garanciális szolgáltatása minden problémával szemben biztonságot nyújt neked.

Kivitelezés

A gyártás a Te jóváhagyásod nélkül soha nem kezdődhet meg. A látványterv elfogadása után kezdődhet a fénykép vászonra nyomtatása. A megjelenítésben lehet szabályszerűséget is követni, de a rendezetlen stílus is jól mutathat. Ezt a személyes ízlésen kívül a választott fal tulajdonságai határozzák meg, de bátran elengedheted a fantáziádat. A többrészes vászonképek jellemzően fekvő képekből készülnek, de az állóképek sem kizártak. A leggyakoribb darabszám az ötös az összeállítások számában, de nem mindig ez a legjobb választás. Ez mindenképp a kép tulajdonságaitól és az azon szereplő személyek számától is függ.

Ha ezen mind túlvagy, már csak a képek elhelyezése van hátra, mondhatni a feladat legjobb része. Azt azért szögezzük le, hogy egy többrészes vászonkép-összeállítást sokkal bonyolultabb feladat a falra helyezni, mint az egyrészes társait. A képeknek egymáshoz képest pontos távolságban és meghatározott sorrendben kell elhelyezkedniük, hogy a tökéletes látványt nyújtsák.