A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete figyelemfelhívó tudatosító kampányt indít a karácsonyi ünnepi időszakban megjelenő, kibertérben lévő veszélyek ellen – a következő napokban több IT biztonsági tanácsot publikál majd, illetve minden adventi vasárnap egy, a biztonságos internethasználattal foglalkozó kisfilmet tesz közzé online adventi koszorú formájában.

Advent első vasárnapján az online vásárlásokkal és a hozzájuk kapcsolódó online utalványokkal összefüggő veszélyekre figyelmeztet a már elérhető kisfilm.

Advent második, harmadik és negyedik vasárnapja során pedig olyan témákat dolgoznak fel az anyagok, mint pl. a vírusos karácsonyi üdvözlőlapok, csengőhangok, jótékonysági adománygyűjtő átverések, digitális eszközök, játékok ajándékozása. A videók – a veszélyekre való figyelmeztetések mellett – megelőző biztonsági tippeket és módszereket egyaránt tartalmaznak. A közölt tartalmakra a következő napokban megjelenő illusztrált IT biztonsági tippek is ráerősítenek, továbbá az NBSZ NKI Szenteste előtti napon, december 23-án megjelenő podcast adása is az online tér, a közösségi média azon veszélyeire hívja fel a figyelmet, amelyek az ünnepi időszak során leselkedhetnek a felhasználókra. 

A rendhagyó online IT biztonsági adventi koszorú ITT érhető el.

Az online IT biztonsági adventi koszorú minden adventi vasárnapra tartogat egy-egy hasznos videót, amely hozzájárulhat az online biztonság növeléséhez. 

Az NBSZ NKI adásai ITT érhetők el.