Az online formában megrendezett IFLR Europe Awards díjátadón Magyarországról a Baker McKenzie vehette át az International Financial Law Review (IFLR) által odaítélt Év Ügyvédi Irodája díjat, amellyel a határokon átnyúló tranzakciós jogi ügyek precedens értékű innovatív megoldásait jutalmazzák.

A Baker McKenzie nyerte el idén az IFLR nemzetközi szakfolyóirat „Az Év Ügyvédi Irodája” díját Magyarországon. A díj alapjául az ügyvédi irodák határokon átnyúló társasági jogi, átszervezési, vállalatfelvásárlási és finanszírozási, illetve értékpapír ügyletek és azok innovatív megoldásai szolgálnak.  

Az IFLR a döntés meghozatalánál az országhatárokon átívelő, innovatív szemléletmódot igénylő jogi ügyletek sikeres lebonyolítását díjazza, a Baker McKenzie az ezeken a területeken elért kiemelkedő eredményeivel pályázott az elismerésre. A díjátadón olyan projekteket mutattak be, amelyek új utakat nyitottak az adott ország gyakorlatában, emellett az összetett ügyletekkel járó nehézségeket és az innováció fontosságát és a valószínűsíthető piaci hatásukat értékelték. 

„A folyamatosan változó és fejlődő gazdasági környezetben Irodánk számára alapvető fontosságú az előremutató, újításokra nyitott üzleti szemléletmód. A pandémia eddig nem tapasztalt új helyzetek elé állította a hazai és globális vállalatokat, ahol az átfogó szakértelem mellett az alkalmazkodóképesség és az innováció kiváltképp fontossá vált. Ezért különösen büszkék vagyunk rá, hogy idén elnyertük az IFLR rangos elismerését. A helyi piacok ismerete, valamint iparági szaktudásunk globális hálózatunk támogatásával komoly hozzáadott értéket képvisel, amely a Baker McKenzie technológiai újításaival versenyelőnyt biztosít számunkra itthon és világszerte. Hálásak vagyunk ügyfeleink bizalmáért, hogy ezekben a kihívásokkal teli időkben is nagy számú, jelentős ügyben segíthettük őket ezeken a speciális jogi területeken átívelő komplex és magas szintű szakmai tudást igénylő tranzakciókban” – fogalmazott Fehérváry Ákos, a Baker McKenzie partnere, a Társasági Jogi és Vállalatfelvásárlási csoport társvezetője.  

A Baker McKenzie az IFLR szakfolyóirat „Az Év Ügyvédi Irodája” szűkített magyarországi listáján öt ügyvédi iroda közül került ki nyertesként.