Franciaország rengeteg dologról híres, többek között a kiváló minőségű borairól. Azonban a francia szeszgyártás ennél jóval többet ad a világnak, hiszen ott vannak például a nagyszerű likőrök is. (X)

Az egyik leghíresebb francia likőr a Marie Brizard Charleston Follies likőr. A név alapján le sem tagadhatná származását, viszont a laikusok számára nem biztos, hogy egyértelmű, ezért fontos lehet tisztázni, hogy Marie Brizard egy márka, aminek az egyik híres koktéllikőrje viseli a Charleston Follies nevet.

A márka elsősorban prémium likőröket és szirupokat készít, ennek ellenére mégis ez a bizonyos koktéllikőr az egyik legismertebb terméke.

A Marie Brizard története

A Marie Brizard viszonylag régóta foglalkozik szeszes italok készítésével, a feljegyzések szerint az első likőr 1775-ben készült. természetesen ők sem kerülhették el a változásokat, és nem hagyhatták figyelmen kívül a fogyasztói trendek változásait. A folyamatos alkalmazkodás folyamatos újításokkal járt, aminek köszönhetően napjainkban roppant széles italkínálattal tudja a cég kielégíteni a vásárlóit.

Érdemes megemlíteni, hogy szirupokat is csak néhány éve készítenek. Ahogy kezdetben, úgy napjainkban is Franciaországban, azon belül pedig Bordeaux-ban található a főzde, aminek vezérelve, hogy csak kiváló minőségű, ellenőrzött gyümölcsökből készítenek italokat. Ez a hozzáállás az italok minőségén is meglátszik.

A Charleston Follies likőr

A Charleston Follies likőr is azon termékek sorát erősíti, melyeket a márka az idők során fejlesztett ki, hiszen kezdetekben nem, hanem csak közel kétszáz évvel az alapítás után, 1980-ban jelent meg a kínálatukban. A márka fejlődéshez való hozzáállását jól mutatja, hogy először még shaker formájú palackban forgalmazták, de néhány évvel ezelőtt megújították a csomagolást, elhagyták a shaker formát, aminek köszönhetően a palacknak és az italnak is egy jóval kifinomultabb kisugárzása van. 

Amennyiben szereted a likőröket, akkor mindenképpen érdemes megnézned a Prémium Italnagykereskedés Online likőrkínálatát.

Marie Brizard Charleston Follies ízvilága

Magának az italnak édeskés íze van, amit az arra fogékonyak nagyon tudnak szeretni. Az édeskés íznek köszönhetően kiváló koktélokat lehet belőle készíteni, elsősorban trópusi koktélokhoz ajánlott a mangó és a passiógyümölcs ízesítés miatt. Az ízében dominál a lédús maracuja, a citrusosság és a vanília, illetve ugyanezek az illatáról is elmondhatóak.

Az ital alkoholtartalma 20%, ami egy likőr esetében teljesen természetesnek mondható. Érdemes megpróbálni lehűtve vagy jégkockával, olyan 6-8 fokosan fogyasztani, illetve 18-21 fokosan is, ugyanis eltérő élményt tud nyújtani.