Miért javasolt fontolóra venni a fejlett kamerarendszerek alkalmazásának lehetőségét a minél hatékonyabb vagyonvédelem érdekében? Miként segíthet távol tartani az idegeneket a kamerarendszer még akkor is, ha épp nem tartózkodunk otthon? (X)

Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk kiemelten a bejegyzés keretei között. Csak bízni tudunk benne, hogy ezzel is sikerül nyomatékosítani a korszerű kamerarendszerek hasznosságát és hozzáadott értékét.

Talán nem is sejtjük, de jó eséllyel a mi otthonunk is célpont lehet a betörők szempontjából

A legtöbben hajlamosak azt gondolni, hogy a betörők szempontjából csakis a bizonyos felső 1% jöhet szóba lehetséges célpontként. Elvégre náluk vannak a legértékesebb vagyontárgyak, őket éri meg csak igazán kirabolni a busás zsákmány érdekében.

A valóság azonban teljesen mást mutat. A rablók és tolvajok szempontjából ugyanis sokkal könnyebb célpont lehet egy átlagos otthon. Kis kockázat, gyors munka, a haszon pedig ennek értelmében könnyebben realizálható. Úgyhogy nem árt felkészülni a nem várt meglepetések kivédésére.

Miként segíthetik a korszerű kamerarendszerek az illetéktelenek távol tartását?

Egy gyakorlott rabló számára kapásból elrettentő, ha kamerát lát egy ingatlanra szerelve. Hacsak nem vérprofi az illető, és virtuóz ügyességgel iktat ki bármilyen kamerarendszert, valószínűleg kétszer is meggondolja a saját szabadságának a kockára tételét.

Úgyhogy a kamerarendszer puszta jelenléte már önmagában jelenthet egyfajta elrettentést. Nem beszélve arról, hogy a korszerű kamerarendszerek akár okostelefonról is vezérelhetők. Magyarul távolról is ellenőrizhető a kamera által rögzített kép, amikor épp nem is tartózkodunk otthon.

Ha mondjuk nyaralás, üzleti út vagy szimpla távollét alatt néznénk rá az otthon uralkodó állapotokra, ezt nyugodtan megtehetjük.