Az U-alakú kanapé, ha jól választjuk meg, nagyszerű kiegészítője, kényelmes és stílusos bútora lehet a nappalinak. De hogyan válasszuk ki a stílusában is megfelelő kanapét? Főleg ilyen kialakításban és méretben? Néhány tippel igyekszünk segíteni. (X)

Az U-alakú kanapé és a tér

Először nézzük meg, hogy hova szeretnénk megvásárolni ezt a nagy méretű, speciális elrendezésű kanapét. Például egy amerikai konyhás nappaliba nagyon jó választás lehet, de különálló helyiségben is jól mutathat, ha elég nagy szobáról van szó.

Amerikai konyhás nappali esetében a kanapét térelválasztónak is használhatjuk. Ilyenkor az U-alak két szára karakteresen jelöli a helyiség, a funkció határait. Érdemes ilyenkor olyan modellt választani, amelynek az egyik szára fekvőfotelként funkcionál, nincs karfája, és a háttámla sem ér végig. Ez a fajta megoldás kicsit visszafogottabban jelöli a határokat, szellősebb hatást kelt.

Fontos, hogy csak akkor érdemes U-formájú kanapét vásárolnunk, ha biztosan kényelmes és jól használható helyiséget tudunk kialakítani a segítségével. Legyen elég helyünk közlekedni, mindenki számára legyen kényelmes az elrendezés.

Minimál design és modern stílus

Nagyon sok U-formájú kanapé készül a minimal formatervezés jegyében. Talán azért is, mert az ilyen stílusú otthonokban nagyon jól tud mutatni ez a fajta robusztus kanapé. A minimál és a modern stílus kanapéit és bútorait a szögletes formák jellemzik.

A minimál stílust a magasfényű, egyszerű, fekete és fehér színű bútorok és kiegészítők, beépített szekrények jellemzik. A modern stílus is hasonló, de az elegánsabb tárgyak, modern, de fényes lámpák, márványhatású padló és más, ehhez hasonló, luxustermékek illenek hozzá. A modern stílus színei a bézs és a fehér melegebb árnyalatai. Modern formájú, divatos U-alakú kanapé a MyBútornál is kapható.

Klasszikus stílus

A klasszikus stílus az elegáns és hagyományos formák stílusa. A kanapé legyen ívesebb, készülhet bársonyból, bőrből vagy szövetből. Az örökérvényű formák legyenek jelen.

A klasszikus stílusú nappaliba választhatunk nagy párnákkal ellátott U-alakú ülőgarnitúrát, kiegészíthetjük díszpárnákkal. Használjunk visszafogott színeket.

Skandináv kanapé

A skandináv stílust a természetesség, sok fa és fehér szín jellemzi. Emellett használjunk természetes anyagokat, gyapjúszőnyeggel, vásznat, fonott kosarakat.

A skandináv stílus eklektikus stílus, tehát ha a természetes jegyeket és a színeket alkalmazzuk, akkor akár szögletes modern formákat vagy romantikusabb stílusjegyeket is használhatunk.

Napjainkban azonban a falábakon álló kanapék a legjellemzőbbek a skandináv stílusra. U-alakú kanapét is lehet kapni ilyen megjelenéssel. Ez a fajta modell szinte bármilyen nappaliban megállhatja egyébként a helyét. Színeset is vásárolhatunk, hogy modern, bohém otthont rendezzünk be. A sárga nagyon jól működik, ha szürkével egészítjük ki.