Csepelen is elérhető a konténeres sittszállítás szolgáltatás, mint a főváros többi kerületében. Persze csak azon szolgáltatóknál, akik rendelkeznek megfelelő behajtási engedéllyel. (X)

Érdemes jól megnézni, hogy kit választasz, hogy rendbe legyenek a papírjaik, és legyen is szabad konténerük. Ezzel az írással próbálunk segíteni neked, hogy tudd, mire érdemes figyelned a választásnál és azt követően.

Válassz profi sittszállítót!

Mielőtt bárkivel is leszerződsz, érdemes szétnézni, hogy kiről is van szó, mit is nyújt, és mióta végzi ezt a tevékenységet.

Azt hiszem az kijelenthető, hogy akik akár évtizedek óta is végzik ezt a tevékenységet, azok kiállták az idő próbáját. Ők azért maradtak fenn ilyen sokáig, mert jó szolgáltatást nyújtanak, és megbízhatóak. Ellenkező esetben már rég csődbe mentek volna. A sokéves tapasztalat pedig garancia arra, hogy számos esettel találkoztak már, így bármilyen probléma lenne, azonnal meg tudják oldani, rutinból.

Egy ilyen cég megfelelő flottával rendelkezik, ahogy elég konténere is van ahhoz, hogy gond nélkül kiszolgálja az igényeket. És ha elég fémtárolóval rendelkeznek, akkor nem okozhat gondot számukra az sem, ha az az igényed, hogy egy hétig maradjon nálad a konténer.

Ezeket gondold végig! Nézd meg, hogy neked mik az igényeid egy konténeres sittszállítás során, és e szerint dönts a szolgáltatók közül. A fenti linken például a Sittszállítás.guru csapatát találod, akik kiváló választásnak bizonyulnak, bármilyen igényed is legyen.

Ezekre nagyon figyelj konténeres sittszállításnál

Amikor megrendeled a szolgáltatást, akkor meg kell adnod, hogy mekkora konténerre van szükséged. Ekkor érdemes a megsaccolt méretnél eggyel nagyobbat rendelni, ugyanis az a tapasztalat, hogy ez lesz a reális.

Figyelned kell arra is, hogy mi kerül majd elszállításra. Ugyanis te nem tehetsz bele csak úgy bármilyen hulladékot. Jó példa erre a veszélyes hulladék, melyet eszed ágába se legyen a sitt közé keverni! A veszélyes hulladékokra külön szabályok vonatkoznak, így azt nem szállíttathatod el egy sittszállítás során. Ilyen tiltott hulladékok pl. az autógumik, a pala, a festékek vagy például az akkumulátorok is. Óvd a környezeted ezzel is!

Nem mindegy, hova kerül a konténer

Két opciód van, ha megrendeled a konténert. Egyrészt letehetik a saját telkeden. Ez sajnos nem mindenkinél adott, pedig ez a legegyszerűbb eset. Ilyenkor ugyanis a saját telkedről beszélünk, ahova minden további nélkül leteheted a hulladékgyűjtőt.

Ellenben ha nem adottak a körülmények, akkor marad a közterületre való elhelyezés. Pl. ha nincs saját telked, esetleg nem fér el rajta, vagy nem tudja megközelíteni a teherautó a le- és felemeléshez.

Ezzel viszont az a probléma, hogy engedélyköteles, ráadásul még pénzbe is kerül. Azaz intézned kell egy engedélyt a helyi, csepeli önkormányzatnál, amelyet csak akkor kapsz meg, ha kifizeted a díját.