Az egyik legújabb kreatív hobbi, a gyémántszemes kirakózás nagyszerű időtöltés kicsiknek és nagyoknak egyaránt, nemtől és kortól függetlenül. A gyémántszemes kirakókészlet, mely segítségével egy gyönyörű csillogó kép készíthető el, minden eszközzel ellát minket, így bővelkedik a kövecskékben is. (X)

Aki már több képet kirakott, ismeri azt az érzést, hogy a maradék köveit el kell, hogy helyezze valahol, hiszen fontos lehet a későbbiekben.

Milyen tárolódobozt válasszunk?

Aki szeret kézműveskedni, és esetleg több technikával is dolgozik, biztos rendelkezik sokféle tárolóeszközzel, tartókkal, dobozokkal. Kosarakban, kisebb ládákban gyűjthetjük a gombolyagokat, varródobozban a varrási eszközeinket vagy lehet, hogy a szekrények polcait használjuk a raktározásra.

A gyémántszemes kirakókészletek mindegyike egy csodálatos színvilágot rejt magában. Ez azt vonja maga után, hogy mindegyik készlet sokféle színű gyémántszemecskét tartalmaz, mindegyiket külön zacskóban.

Amikor egy zacskót felnyitunk, majd befejezzük a munkát vele, akkor nagyon szorosan le kell zárni, hogy nehogy kipotyogjanak a darabkák. Ezt mindegyik zacskónál megcsinálni nem egy könnyű feladat.

Praktikus kiegészítők a gyémántszemtároló dobozok

Hogy könnyebb legyen a munka, az Alkoss Otthon kreatív áruháznál tárolódobozokat is vehetsz, jelenleg két kivitelben, amelyek 28, illetve 56 db rekeszt tartalmaznak.

Ezek a tárolódobozok nagyon hasznos eszközök lesznek a számodra. Amikor félbehagyod a képed készítését, akkor színek szerint el tudod tenni a kövecskéket a rekeszekbe, így nem fognak összekeveredni. Így amikor folytatod a munkát, időt spórolsz azzal is, hogy nem kell keresgélned az adott színt tartalmazó zacskókat.

A rekeszekre érdemes egy öntapadó papírt helyezni és ráírni, hogy mit tartalmaz az adott dobozka, vagy pedig ráírni azt a számot, amely a vásznon szerepel és a színre utal.

Mindegyik készlet kb. 30%-kal több kövecskét tartalmaz, így biztos lehetsz benne, hogy mindig marad tartalékban, ha esetleg néhány darab elveszne. Ezeket a talonban eltett darabokat is már nagyszerűen, csoportosítva tudod tárolni a gyémántszemtároló dobozban.

További kiegészítők

A tárolódobozokat természetesen más hobbieszközök számára is hasznossá tudod tenni. Ha éppen maradtak üresen bizonyos rekeszeid, akkor tárolhatsz bennük gombokat, gyöngyöket, egyéb kézműves árucikkeket.

Az Alkoss Otthon kreatív áruház a tárolódobozokon kívül is kínál egyéb kiegészítőket, hogy könnyebben és egyszerűbben ki tudd rakni vagy meg tudd festeni a számodra kedves alkotásokat. A világító kirakótoll segítségével a fáradt délutánokon és estéken jobban fogsz látni, és arra az adott területre tudsz fókuszálni, ahol épp dolgozni szeretnél. 

Ha más kreatív technikákat is szeretnél megismerni a gyémántszemes kirakózáson kívül, bátran böngészd az Alkoss Otthon kreatív áruház további oldalait!