A Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság hagyományteremtő szándékkal rendezi meg az első Magyar Jogi Könyvszalont, 2021. szeptember 18-án, a Károli Gáspár Református Egyetem épületében, a csodálatosan felújított Károlyi-Csekonics palotában.  A rendezvényt – az érdeklődés függvényében – évente tervezik majd megtartani.

Hazánkban első alkalommal kerül sor ilyen jellegű eseményre. A magyar nyelvű jogi könyvkiadással foglalkozó kiadókat az egész Kárpát-medencéből felvonultató rendezvényen 18 kiadó megjelenésére számítanak a szervezők.

A könyvvásár mellett – ahol akár 20-50%os kedvezménnyel is vásárolhatóak lesznek kiadványok – könyvbemutatókra, pódiumbeszélgetésekre is sor kerül majd.

A szerzők között számos közismert jogtudós és neves gyakorló jogász is lesz, többek között Sólyom László, Polt Péter, Martonyi János, Vékás Lajos, Pokol Béla, Koltay András, Várady Tibor, Veress Emőd, akik a helyszínen ismertetik és dedikálják is legújabb köteteiket.

Digitális bemutatókra is sor kerül, ahol a jogászok munkáját segítő online eszközökről, jogtárakról, jogkódexekről szerezhetők hasznos ismeretek.

Az Első Magyar Jogi Könyvszalon keretében az érdeklődők egy kreditpontos képzésen is részt vehetnek, amelynek címe: “Az alkotmányjogi panasz és a bírói kezdeményezés a gyakorló ügyvéd szemszögéből”.

A joghallgatókat kvízzel, tankönyvnyereményekkel várják a szervezők.

A Könyvszalon díszvendége Áder János köztársasági elnök.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a részvételhez védettségi igazolvány szükséges.

A Szalon programjáról és további részletekről ITT tájékozódhatnak.

Regisztráció ITT.