Ha saját háztartása van az embernek, akkor bizony mindenféle dologra szüksége lesz előbb vagy utóbb. Ez teljességgel elkerülhetetlen, hiszen ha szeretnénk sem tudunk szakembert hívni minden egyes szög beveréséhez, minden kép felakasztásához és minden apróság összeszereléséhez. (X)

Ha nincs, akkor kölcsön kell kérni

Persze könnyedén át lehet sétálni a szomszédhoz, hogy szükségünk van erre vagy arra, de egyrészt nem biztos, hogy neki van éppen az, ami nekünk kell, másrészt nem garantált, hogy szívesen kölcsönadja. Főleg akkor, ha volt már ezzel kapcsolatban rossz tapasztalata, például felejtettek már el visszahozni neki valamit, vagy olyan állapotban kapta vissza, hogy bár inkább ne kapta volna. Egy – vagy több – ilyen rossz élmény akkor is befolyásolja azt, hogy mi mit kérhetünk el tőle vagy kérhetünk-e egyáltalán valamit, ha nem kifejezetten hozzánk kapcsolódik a kellemetlen emlék.

Ha nem kifejezett célunk, hogy minél jobban megismerkedjünk a szomszédunkkal és persze a kedvességét mi is rendszeresen viszonozhassuk, akkor – meg egyébként is – a legtisztább az, ha a legfontosabb szerszámok, csavarok, szegek és a többi hasonló eszköz, amire általában szükség lehet, saját otthonunkban is a rendelkezésünkre áll. Sokkal könnyebb úgy nekiállni a feladatoknak, hogy tudjuk, nem bosszankodással indul az egész azért, mert ez sincs, az sincs, nem ér el a célig a vezeték, lemerült az aksi, nincs egy nyomorult csavarhúzó sem a házban… Ismerős? Ha igen, akkor itt az ideje összeszedni, hogy mi minden kell a házba és a ház körül, már ami a szerszámokat és kiegészítőiket illeti.

Szerszámok, amikre előbb vagy utóbb szükséged lehet

A csavarhúzó, a csavarkulcs, egy kombinált fogó, kalapács, egy véső és egy balta, no meg egy fűrész – alighanem ezek nélkül elképzelhetetlen egy alapkészlet. Már egy kép feltételéhez is jó ha van például vízmértéked, de ha csak bútorvásárláson gondolkodsz, már akkor is szükséged lesz egy rendes mérőszalagra. Persze feltéve, hogy nem áll rendelkezésedre végtelen tér, amelybe bármekkora bútor belefér.

A nagyon alapokon érdemes kicsit túlnyújtózkodni ami a mérőeszközök világát illeti, de már egy ütvecsavarozó, illetve egy fúrógép is nagyban képes megkönnyíteni az életedet. Az 1kulcs.hu webáruház kéziszerszámai között a pneumatikus szerszámok tekintetében is széles választék vár, de minden mást is megtalálsz, amire szükséged lehet. Olyan komolyabb munkákhoz szükséges eszközök is várnak, mint a kőműves és burkoló munkákhoz szükséges szerszámok és eszközök, festő szerszámok, villanyszerelő munkákhoz elengedhetetlen eszközök, de például a dugulás sem jelenthet többé gondot, ahogy az sem, ha szállítani szeretnél valamit. A minden háztartásban szükséges hosszabbítók, munkát segítő lámpák mellett a DIY munkákhoz alap ragasztópisztolyok, tűzőgépek is elérhetők és még rengeteg minden más. Legyen szó akár csak valamilyen hobbiról, barkács feladatokról vagy komolyabb szakipari munkákról, itt minden szükséges eszközt megtalálsz.