Vádat emelt a Moldáv Főügyészség egy büntetés-végrehajtási intézet igazgatójával és hét elítéltjével szemben, mert csaknem egy millió moldvai lejt (17 millió forint) sikkasztottak el 30 bankkártyáról.

A bizonyítékok alapján 2020 májusa és 2021 februárja között a branesti 18. számú bv-intézet volt igazgatója hét elítélt közreműködésével hajtotta végre a csalásokat.

Viorel Perčun, a csalással vádolt igazgató jelenleg házi őrizetben van. Perčun bűnözői csoport érdeklében elkövezett passzív korrupcióval vádolják.

A moldovai rendőrség februárban 13 házkutatást tartott Kisinyovban, beleértve azt a bv-intézetet is, melyet Viorel Perčun vezetett. A házkutatások során 1,3 millió lejt és öt autót foglaltak le.

A Perčun által igazgatott intézetben tartott házkutatás során a rendőrök több mint 100 házi kést, 30 mobiltelefont, 40 SIM kártyát, majdnem 100 pendrive-ot foglalt le.

Ezen kívül találtak több száz liter helyben főzött vodkát, naplókat, amelyekben számos bankkártya számát és jelszavát rögzítették.