A Tommy Hilfiger női karóráiról elsősorban az elegancia jut eszünkbe. Az órák többnyire fémszíjasok, kivitelezésükre az egyszerűség, letisztultság jellemző. A közös bennük a márka kék-fehér-piros logója, amely minden órában megjelenik. (X)

A Hilfiger márka hosszú utat tett meg, mire a Juta Óra-Ékszer kínálatába is bekerült. Egészen a hippikorszakig kell visszamennünk, amikor a Beatles, Hendrix vagy éppen a The Rolling Stones rajongói megvásárolhatták tőle az első divatos termékeket. Ez a lendület viszonylag hamar kifulladt és a terjeszkedés, a kevésbé átgondolt lépések hatására a bolt csődbe ment. 

Az áttörés 1985-ben következett, amikor egy indiai befektető segítségével sikerült betörnie az amerikai piacra. Ekkor még kimondottan férfi sportruházat szerepelt a kínálatban, az ékszereknek, óráknak nyomuk sem volt. A merész marketing, a rappereknek szánt óriás feliratos ruházat meghozta a várt eredményt, a márka ismertté és népszerűvé vált – a dance stílus megjelenéséig és az első pletykáig. Akkor rasszista kijelentést tulajdonítottak Hilfigernek, de sikerült megcáfolni a vádakat.

Volt mit újratervezni a 2000-es évek elején, így került a képbe Gigi Hadid, akit felkért a márka nagykövetének. Most pedig viselhető utcai ruhákat, ékszereket és karórákat is vásárolhatunk apró kék-piros-fehér márkajelzéssel.

A szükséges plusz: női karóra

A karóra elsősorban az idő mérésére szolgáló eszköz, azonban mára divatkiegészítővé vált. Különböző színek, formák, minták közül lehet választani, ráadásul a néhány ezer forintos daraboktól a valódi, ékszerként viselhető, komoly értéket képviselő órákig lehet a csuklónkon bármi. Néhány jó minőségű, szépen kidolgozott darab pedig jó, ha van otthon. Hiszen az egyes stílusokhoz, alkalmakhoz más-más női karóra passzol. Egy szilikonszíjas óra nem igazán illik az alkalmi öltözékhez, míg egy vékony bőrszíjas darab sem jó sportoláshoz, szabadidős tevékenységhez. Vannak egészen multifunkciós darabok, amelyek azért jól variálhatók a különböző outfitekkel.

Emellett az óra öltöztet, hiszen egy egyszerű felsőhöz, blézerhez sokat hozzá tud tenni egy fémszíjas női karóra, esetleg a másik kézen a karkötő. Bár nem zárja ki semmi, hogy az órás kézen is legyen karkötő. A Tommy Hilfiger női karórákra a már említett letisztultság a jellemző, a számlapjuk átlagos méretű, így minden női kézen szépen mutatnak. A sárgaarany szín és az ezüst klasszikusnak mondható, míg a rózsaszín, a rozéarany az utóbbi évek divatjának felel meg. 

Tommy Hilfiger női karórák

Az órák közé most új kollekció érkezett, megfizethető árkategóriában. Az újdonság a Luna sorozat, a Bella, a Stella vagy a Kennedy típus. A Luna diszkrét köveket kapott mindhárom színben (arany, ezüst, rozé) az óratok oldalára. A Stella kissé talán férfiasabb az óratok és a szíj találkozását tekintve. A viszonylag nagy számlaphoz széles vállal csatlakozik a fémszíj, így ezt a típust az erősebb csuklóval rendelkező hölgyek részesítik előnyben, akárcsak a Kennedy változatot.