A családtámogatások “dzsungelében” az eligazodást segítő webes családtámogatási kalkulátort hozott létre a kormány – jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán videonyilatkozatban a Facebook-on.

“A kalkulátor segít megbecsülni, hogy milyen támogatásra jogosult egy-egy család, illetve ez mennyi pénzt jelent számukra”

– közölte Novák Katalin.

A kormányzat az elmúlt évtizedben számos, a családokat segítő intézkedést fogadott el. “A többi között, ilyen a babaváró támogatás, a csok, a hitelelengedés, vagy az otthonfelújítási támogatás. Mivel mára nehéz eligazodni a sokféle támogatás között, ezérért döntöttek úgy, hogy elindítják a családtámogatási kalkulátort” – tette hozzá.

A webes felületen – folytatta – néhány, az alapvető életkörülményekre vonatkozó adatot kell megadni. Például, hogy házasságban élnek-e, van-e gyermekük, ha van akkor mennyi idős, illetve ha több van, ők mennyi idősek. A kalkulátor pedig, ezek alapján megadja a segítséget a családtámogatások igényléséhez.

Hozzáfűzte: abban bízik, hogy a családtámogatási kalkulátornak köszönhetően érthetőbbé válik a családtámogatások összetett magyarországi rendszere.

A kalkulátor a https://uj.csalad.hu/kalkulator/ webcímen érhető el.