A MikulásGyár részére az idei évben is adománygyűjtést szervezett a büntetés-végrehajtási szervezet. Az adománygyűjtési akció országszerte jótékonysági tevékenységre sarkallja munkatársainkat és családtagjaikat több éve.

A jótékonysági tevékenység nem új keletű a börtönökben, így idén is igen magas arányban csatlakoztak bv-alkalmazottak a programhoz. Alig három hét alatt egy teherautónyi ajándékot – ruhákat, játékokat és tartós élelmiszert – adakoztak a rászorulóknak!

„A rászorulóknak elsősorban tartós élelmiszerre, tisztító- és tisztálkodási szerekre van szükségük, és csak ezek után a jó minőségű, ruhára, játékra, könyvre”

– olvasható a MikulásGyár honlapján.

Idén összesen 26 büntetés-végrehajtási szervből érkezett felajánlás, melyben több mint 200-200 kg száraztészta, liszt, kristálycukor, több száz darab konzerv, további 50 kartondoboz egyéb élelmiszer, illetve 35 doboz ruha található. Az adományok között három gyermekkerékpár mellett 60 kartondoboznyi játék, és jelentős mennyiségű édesség is átadásra került.

“Bízunk abban, hogy adományaink sok-sok nehézsorsú gyermek karácsonyát teszi szebbé idén is” – írják a prolgram szervezői.