Még mindig sokan akadnak, akik csak egy újabb haszontalan kütyüként aposztrofálják, miközben lelkes rajongótábora is egyre csak nő. Lássuk, ha a bizonytalanok közé tartozunk, meggyőzhetnek-e minket az érvek arról, hogy azonnal beszerezzünk egy saját példányt? (X)

Mekkora múltja van az okosórának?

Viszonylagos fogalom az, hogy hosszú vagy rövid, hiszen csak akkor értelmezhető, ha mellé tudtuk tenni valamit, hogy mihez képest. Éppen ezért hasznos lesz számunkra a 2014-es évszám, mivel ez volt az az esztendő, amikor a nagyobb gyártók közül többen is piacra dobták az első modelljeiket.

Természetesen az elmúlt 8 évben nem állt le a technológiai fejlődés, ennek megfelelően hatalmas a különbség az első órákhoz képest, ha a mai kínálatot tekintjük. Az Alphafüles webáruház okosórái is pontosan ezt bizonyítják.

Milyen előnyös tulajdonságokkal rendelkezik?

Az egyik legjobb benne, hogy nem kell minden pillanatban előkapnod a mobilodat! Hogy miért? Azért, mert az okosórák képesek informálni minket arról, hogy éppen mi zajlik a telefonunkon. Ennek megfelelően láthatjuk például, hogy kik hívtak minket, illetve milyen értesítések futottak be. Ha valami fontossal szembesülünk, így lehetőséget kapunk arra, hogy reagáljunk rá, avagy éppen ellenkezőleg: ignoráljuk azt. 

Arra is lehetőségünk van, hogy az okosórán elolvashassuk az üzeneteinket, így biztosan nem maradunk le semmi fontosról. Ennyi még nem elég? Nem is kell, hogy ennyivel beérd! Az okosórával csekkolhatod a naptárat, beállíthatsz ébresztőt, hangrögzítésre is használhatod, elindíthatod a stoppert, használhatod a zenelejátszót. Sőt, ha távolról szeretnél fényképezni a telóval, az okosórád még ebben is segíteni fog neked!

Gondoltad volna, hogy még a hívást is fogadhatod az órán keresztül? Ehhez nem feltétlenül kell úgy kinézned, mint amikor Knight Rider hívta Kitet, hiszen egy vezeték nélküli Bluetooth kapcsolaton keresztül működő fülhallgató is a segítségedre lehet, hogy komfortosan intézhesd a beszélgetést. Természetesen ezek igazak akkor is, ha egy fontos értekezleten ülsz, vagy éppen a délutáni edzésedet végzed. 

Apropó edzés!

Számos fitness, illetve sporttal kapcsolatos lehetőség vár az okosórában! Például a pulzus monitorozása, lépésszámláló, s rengeteg más, nyilván az adott készülék felszereltségétől függően. Ne feledkezzünk el az alvásfigyelő funkcióról sem, hiszen a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás lesz számos, vagy minden fronton sikerünk alapja.

Hol a mobilom, nem láttátok?

Gyakran fordul elő veled, hogy nincs meg a kép, hol is tetted le utoljára a telódat? Mindannyiunkra jellemző, hogy időnként, mások pedig gyakran szétszórtak, a mobil pedig lehalkítva maradt, így még a családtagok, munkatársak sem segíthetnek, hogy éppen melyik asztalon hagytad. 

Az okosóra ilyenkor is komoly segítség lehet, hiszen jelezni fog neked, ha túlságosan eltávolodnál a mobilodtól, így esélyed sincs elhagyni. Meggyőztünk? Az Alphafüles webáruházban csomagban, vezeték nélküli fülhallgatóval is megveheted új okosórádat!