Az év vége mindenki számára várakozással teli, magánemberként várjuk a karácsonyt, majd a szilvesztert, a jól megérdemelt év végi pihenést, a cégeknél általában ilyenkor nagy a hajtás, sok az év végi teendő, sok helyen ilyenkor próbálják beszerezni és kiosztani a céges karácsonyi ajándékokat is. (X)

Mit jelképez egy ajándék?

Az ajándék figyelmességet feltételez az ajándékozóról, azt mutatja, hogy eszébe jutunk annak, aki adja. A Bellio exkluzív céges karácsonyi ajándékcsomagjaival nem lőhetsz mellé, a prémium kézműves ínyencségek nőknek, férfiaknak egyaránt tökéletes meglepetést jelentenek. 

A karácsonyi ajándékozás az üzleti életben is szokás, bár ez nem az ünnephez, inkább az év végéhez kapcsolódik. A munkatársaknak ekkor köszönik meg a cégvezetők az egész éves munkájukat, lojalitásukat, azt, hogy hozzájárultak a cég sikeréhez. Az üzletfelek is ilyenkor, év végén köszönik meg egymásnak a sikeres együttműködést, illetve fejezik ki reményüket a közös folytatásra. Szokás, illik vagy kell ajándékozni az év vége közeledtével? Milyen a jó céges karácsonyi ajándék? Erre kerestük a válaszokat.

A céges ajándék hatékony marketing eszköz is egyben, ugyanis nemcsak segíti az üzleti kapcsolatok elmélyítését, hanem egy logózott, exkluzív kialakítású vagy ötletes ajándéktárgy reklámeszközként is szolgál, más partnerek figyelmét is a cégre irányíthatja. 

Figyelmességünket fejezzük ki nemcsak az ajándékkal, hanem azzal is, hogy időben eljuttatjuk a megajándékozotthoz. Már december elejétől el lehet kezdeni a céges ajándékok kézbesítését, a fontosabb partnerek esetében akár egy személyes üzleti ebéd vagy vacsora keretében is, de mindenképpen személyesen. Ha a nagy karácsonyi ajándék dömping előtt adod, az azzal az előnnyel is jár, hogy a szuvenír nem veszik el a többi között.

Megbecsülésedet, tiszteletedet kifejezheted egy kézzel írt üdvözlőkártya segítségével is, ez is a partner jelentőségét jelképezi.

Mi alapján válassz céges ajándékot?

Egyetlen ajándéknak sem a pénzbeli értéke fejezi ki a valódi értékét. Nem az összeg, hanem az odafigyelés, a törődés a lényeg. Persze azért arra figyelj oda, hogy az ajándék ne legyen olcsónak ható, gagyi holmi, inkább kevesebbet adj, de minőségit. A túl drága ajándék azt is jelentheti, hogy a partnert le akarod kötelezni, ami rossz szájízt adhat a kapcsolatotoknak.

Hogyan készülj az ajándékozásra?

Az ajándékozottak listáját gondosan állítsd össze, ne maradjon ki senki sem, aki fontos lehet. Figyelj a nevek, titulusok helyesírására! 

Amennyiben alacsony az ajándékkeret, egy személyes üdvözlet is elég lehet. Ebben az esetben még valamilyen nemes ügy mellé is állhat a céged, és az ajándékokra fordítandó összeget felajánlhatod egy gáláns célra, és ezt tudathatod a partnereiddel is. 

Legyél tisztában azzal, a céges ajándék elsősorban nem a cégedről szól, nem promóciós ajándék, hanem a megajándékozottnak kell, hogy örömet szerezzen, de ne legyen túl személyes sem. Persze egy-egy, diszkréten logózott prémium töltőtoll vagy bőrkötésű határidőnapló kerülhet a csomagba.