Bármennyire is szeretjük a napfényt, olykor szükséges kizárni, például a forró nyári hónapokban, ha nem akarjuk, hogy túlságosan felmelegedjen a lakás. (X)

Ne sajnálja az időt a megfelelő árnyékoló kiválasztására. Az árnyékolók nem csupán fényerőszabályzó funkciót látnak el, hanem öltöztetik is az ablakot. Szerencsére a választék óriási, rengetegféle árnyékolási lehetőség közül lehet választani. A legpraktikusabbak azok, amelyek, több pozícióba is állíthatók, így árnyékot, félárnyékot is ki lehet velük alakítani.

A változatos roló

A rolók, a hagyományos függönyökkel ellentétben sokkal kevesebb anyagot igényelnek. A roló készülhet sötétítő anyagból vagy fényáteresztő anyagból is. Előnye, hogy ha a radiátor fölé van elhelyezve, nem nyeli el a meleget. A fényerősség szabadon szabályozható, mert igény szerint, különböző magasságokban állítható meg. A jól megválasztott színű rolóval üde színfoltot csempészhet a lakásba, vagy éppen tovább fokozható az egységes hangulat.

A MÖBELIX roló kínálatában számos szín és anyagválaszték áll rendelkezésére.

Egyszerűen kezelhető pliszéroló

A pliszéroló árnyékoló szinte minden modern ablakra felszerelhető, akár fából, akár műanyagból készült. Annak köszönhetően, hogy a nyílászáró felületére kerül rögzítésre, biztonságosan és stílusosan felszerelhető, akár fix, akár bukó-nyíló változat esetén is.

A pliszéroló a harmonikaszerű kivitelezésnek köszönhetően alkalmas részleges árnyékolásra is. Bármilyen dőlésszögű nyílászáróhoz alkalmas. Könnyen mozgatható, ezért gyerekszobába is ideális megoldás. Általában vízlepergető anyagból készülnek, ezáltal a tisztításuk is egyszerű. 

A praktikus reluxa

Praktikus választás a reluxa, mert bármikor, bármilyen ablakra felszerelhető és pénztárcakímélő megoldás is. A tisztán tartása is egyszerű, kefével vagy nedves törlőruhával eltávolítható róla a por.

A beltéri árnyékolók közül a reluxa a funkciója mellett az enteriőr hangulatát is javítja, mert számos szín közül lehet választani. A mozgatható lamelláinak köszönhetően többfokozatú fényerő-szabályozást tesz lehetővé, ellentétben a redőnnyel, ami csak kevés fényt enged be. A zárt lamellákkal nappal is kellemes félhomályt lehet kialakítani vele. A redőnnyel ellentétben kicsi a helyigénye, hiszen nincs szükség tokra. Meghibásodás esetén könnyen javítható.

A reluxa beengedi a szobába a levegőt, szemben a redőnnyel. Így az árnyékolás mellett a szellőztetés sem akadály. Mivel közvetlenül az ablaküveg belsejére kerül felszerelésre, nem befolyásolja a szoba hőmérsékletét, mert nem keletkezik fölösleges légtér. Sok esetben függönyre sincs szükség, elegendő csupán a reluxa, mert a lamellák sokféle pozícióba állíthatók. A fény kizárása nélkül, a kíváncsi tekintetek elől elzárható a lakás. Borult időben egy mozdulattal felhúzható az ablak tetejére.