Már csak néhány nap, és kezdetét veszi a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Állam- és Jogtudományi Szekciója Győrben, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának szervezésében. Az eseményre több mint nyolcszáz résztvevőt várnak. Összesen 31 tagozatban 273 versenyző 274 dolgozata mutatkozik be 93 zsűritag előtt. Az OTDK országos megnyitóját is Győrben rendezik.

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia a hazai tudományos élet szereplőit tömörítő egyedülálló rendezvény, mely a hallgatói tehetséggondozás fellegváraként a tudományos munka iránt elkötelezett hallgatók számára megmérettetési, bemutatkozási lehetőséget biztosít. Az OTDK ezen felül kiemelt jelentőségű szakmai fórum, melynek Állam- és Jogtudományi Szekciója keretében valamennyi jogászi hivatásrend képviselteti magát.

A győri programon 273 versenyző 274 dolgozatát értékelik a zsűrik, és összességében több mint nyolcszáz résztvevőre számítanak.

A versenyzés mellett számos kísérőprogrammal, kulturális és sporteseménnyel találkozhatnak az érdeklődők, a középiskolásokat pedig külön nekik szóló programokkal várják a szervezők.

Idén a Széchenyi István Egyetem rendezi a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Állam- és Jogtudományi Szekcióját. – Forrás: Széchenyi István Egyetem

„A győri jogi kar a hazai jogászképzés nyugati központjaként kreatív, jókedvű és támogató közösségével, barátságos légkörével kíván e rangos esemény helyszínéül szolgálni. Karunk tizennyolc év elteltével immár második alkalommal lát el szervezői feladatokat, s külön öröm számunkra, hogy idén az OTDK országos megnyitójának is otthont adhatunk. Ennek fényében az Állam- és Jogtudományi Szekció ügyvezetése a kar oktatóinak és hallgatóinak példaértékű együttműködésével, elhivatottsággal és szorgalommal készül a rendezvényre, bízva abban, hogy hazánk legélhetőbb városában és legdinamikusabban fejlődő egyetemén minden résztvevő szép és örök élményekkel gazdagodik majd” – fogalmazott Smuk Péter professzor, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának dékánja, az OTDK Állam- és Jogtudományi Szekciójának ügyvezető elnöke.

A program április 3-án, hétfőn kezdődik a Győri Nemzeti Színházban azzal az ünnepséggel, amely egyben az OTDK országos megnyitója is lesz. A rangos eseményen részt vesz többek között Varga Judit igazságügyi miniszter, prof. dr. Lamm Vanda, a Magyar Tudományos Akadémia társadalomtudományi alelnöke, a Széchenyi István Egyetem professor emeritája és Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke is.

Az előadások másnap 9 órától kezdődnek, s a versenynap kulturális programokkal zárul. Április 5-én ugyancsak délelőtt 9 órától rendezik a záróünnepséget, a szekció eredményhirdetését.

A programmal, valamint a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Állam- és Jogtudományi Szekciójával kapcsolatos egyéb hasznos információkkal kapcsolatban érdemes felkeresni az esemény hivatalos honlapját és Facebook-oldalát.