Az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt kap a nappalik megfelelő berendezése. Ezen pedig mi cseppet sem csodálkozunk, hiszen ez az a helyiség, amely a megfelelő bútorzat megválasztásával tökéletes helyet kínál egy fárasztó munkanap utáni pihenésre, és a családdal illetve a barátokkal eltöltött boldog pillanatok megélésére. (X)

Ez a növekvő igény pedig egy bővülő kínálatot hozott az ülőgarnitúrák tekintetében is, amelynek köszönhetően megjelentek a Kanape.net kínálatában is kapható luxuskanapék, melyek magasabb árkategóriát képviselnek. 

A legtöbb embernek a fejében azonban, amikor meghallják ezt a kifejezést, egyből felmerül a kérdés, hogy hogy ezek a darabok mégis mivel tudnak többet, mint a hagyományos társaik. A mai cikkünkben erre próbáljuk meg megadni a választ.

Minőségi alapanyagok használata

Az egyik legjelentősebb különbség a luxus és a hagyományos kanapék között az anyaghasználat. Az előbbiek váza ugyanis a legtöbb esetben tartós acélból készül, amelynek köszönhetően ezek a bútorzatok rendkívül tartósak és stabilak.

De nem mehetünk el amellett sem, hogy az őket borító szövetek is a lehető legmagasabb minőséget képviselik. Tapintásra igazán kellemesek, és a tisztításuk sem egy túlságosan bonyolult feladat.  Továbbá a mindennapos használat során nem kopnak, szakadnak, és  a szálakba zárt festékpigmentekben az erősebb fény sem tesz kárt. Ezáltal pedig nem fakul ki a színük sem.

Vagyis akár egy évtized után is úgy fognak kinézni, mint ahogy először megpillantottad őket az interneten vagy egy bemutatóteremben. 

Szemet gyönyörködtető dizájn

Ezeket az ülőalkalmatosságokat úgy tervezték, hogy egyszerre elegánsak, de mégis hívogatóak legyenek, a kinézetük pedig lépést tartson a folyamatosan megjelenő trendekkel. Ennek köszönhetően bármilyen környezetben elhelyezhetők, és az évek múlásával sem fogod megunni őket.

Praktikus tervezés

A csodás külsejük mellett még az is kiemelendő szempont, hogy a gyártók a tervezésüknél a lehető legmagasabb fokú praktikumra és komfortra törekedtek. Nagyon sok magasabb árkategóriás modellt elláttak például dönthető fejtámlákkal, változtatható ülésszögekkel, illetve USB és egyéb csatlakozókkal. 

Sőt, vannak már multimédiás kanapék is, beépített hangfalakkal. Arról nem is beszélve, hogy a gyártók elkezdték kiaknázni az extra helyeket is a kanapékon, így egyes részeik nem csupán ággyá, hanem akár már polccá is alakíthatóak. 

Összegzés

Ezeket a luxus ülőgarnitúrákat használva garantáltan nem lesz hiányéreted. A gyártásuk során alkalmazott profizmusnak köszönhetően ugyanis hosszú évekre lekerül a nappali újrabútorozásának terhe a válladról. Segítenek, hogy csak a pihenésre és a relaxálásra koncentrálhass, és ne kelljen semmi miatt sem bosszankodni.