A jogi egyetem elvégzéséhez nem kevés kitartásra és elhivatottságra van szükség, így akik a kezükben tudhatják a jogi diplomát, azok bizony már tanúbizonyságot tettek arról, hogy milyen keményen és szorgalmasan dolgozni. Ez nyilvánvalóan akkor is jól fog jönni, amikor a munkaerőpiacon próbálják forintra váltani a megszerzett tudást. (X)

Ha mi magunk is a fent említettek nem olyan népes táborát erősítjük, és ráadásul Pécsett vagy környékén keresünk magunknak állást, akkor ez a cikk rendkívül hasznos lesz!

Milyen munkalehetőségekre számíthatunk?

Ha azt gondoljuk, hogy kemény dió lesz az álláskeresés, akkor nézzük meg, hányféle lehetőség vár ránk. Elsőre talán az merül fel bennünk, hogy ritkák a Jogász munkák Pécsett? Persze Pécs nem akkora, mint Budapest, ahol ráadásul az egész közigazgatás összpontosul, de PecsAllas.hu álláshidető portálján szép számmal találunk jogász végzettséget igénylő pozíciókat.

Keresnek többek között végrehajtó-helyettest, végrehajtót, vízjogi engedélyek módosításához és ügyintézéshez jogászt, de akad számos olyan lehetőség is, ahol ügyvédi irodák keresnek szakembert arra, hogy jogi segítségnyújtó ellátást, tanácsadást kínáljon.

Jól járunk a regisztrációval!

Ahhoz azonban, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a procedúra, érdemes kihasználni a fent említett álláshirdetési portál szolgáltatásait. A jó hír, hogy a munkavállalók felé teljesen ingyenesen nyújtják ezeket a roppant hasznos funkciókat.

Bár a dokumentumok szerkesztése egy jogász számára nem fog problémát jelenteni, mégis könnyebbséget jelent, ha az automatikusan generálható önéletrajzot igénybe vesszük, hiszen időt spórolunk vele magunknak.

Szintén nagyon praktikus és előnyös, hogy a meghirdetett pozíciókra tulajdonképpen néhány kattintással tudunk jelentkezni, így sokkal hatékonyabban felhasználhatjuk az álláskeresésre szánt időnket. 

Természetesen itt is felmerülhet a videóüzenetet igénylő pályázati lehetőség, ahol a munkáltatók előre feltett kérdéseire egy videóüzenet formájában válaszolhatunk, így akár ezt az állásinterjú előfutárának is be lehet tudni.

Fontos azonban, hogy mind az állásinterjúra, mind a videós pályázási lehetőségre alaposan felkészüljünk, és ezt meg is tehetjük, hiszen a CV és a jelentkezés automatizálásával, gyorsításával rengeteg időt nyerünk.

Az ország ötödik legnagyobb települése

Budapest, Debrecen, Szeged és Miskolc után Pécs az ország ötödik legnagyobb települése, ami egyben azt is jelenti, hogy meglehetősen sok lehetőség vár ránk, szemben más vidéki városokkal.

A lakosok száma ugyanis egyenes arányban van a közigazgatási és jogi ügyek számával, így abszolút nem kell azon aggódnunk, hogy nem lesz munkánk. Természetesen fontos, hogy a végzettségünknek és a szakterületünknek megfelelő pozíciót csípjük meg. Ám ha szemfülesek vagyunk, akkor feliratkozunk a PecsAllas.hu állásértesítő szolgáltatására, amelynek segítségével az elsők között értesülhetünk arról, ha számunkra érdekes álláshirdetés jelenik meg a portálon.