Újra lehet pályázni a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram A komponensére, amely a világ legrangosabb külföldi egyetemeire felvételizni kívánó fiatalokat segíti pénzbeli támogatással – tájékoztatott honlapján megjelent közleményében a Sándor-palota.

A Sándor-palota közlése szerint a pályázatokat első körben 2023. november 6. és 27. között lehet benyújtani, ezután a keretösszeg kimerüléséig fogadják a jelentkezéseket.

Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram célja a kiemelkedően tehetséges fiatalok külföldi továbbtanulásának anyagi és szakmai támogatása. A program – elsők között a világon – teljes körű finanszírozást biztosít a külföldi tudás megszerzéséhez, melyet később hazánkban is hasznosítanak a magyar fiatalok.

A Stipi A komponensének vissza nem térítendő támogatása a világ legrangosabb egyetemeire jelentkező diákok felvételi eljárásának költségeit fedezi.

A támogatás egyebek mellett a felvételi eljárás díjára, a nemzetközi nyelvvizsga díjára és az utazási költségre is fordítható.

Az ösztöndíjra a 17 évet betöltött, de még 24 év alatti, kiemelkedően tehetséges hazai és határon túli magyar fiatalok jelentkezését várják.

A kétkörös pályázat első benyújtásának határideje 2023. november 27. éjfél. Utána folyamatosan a pályázati keretösszeg kimerüléséig, de legkésőbb 2024. április 29. éjfélig fogadják a jelentkezéseket.

A Stipendium Peregrinum fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök, a program ötletgazdája és elindítója.

A 2020-ban útjára indított ösztöndíjprogram A komponensével eddig 216 pályázatot támogattak 27,1 millió forinttal.

A Stipendium Peregrinum ösztöndíjrendszer három komponense a felvételitől az egyetem befejezéséig nyújt segítséget a magyar diákoknak. Az A komponens a felvételi eljárást finanszírozza, a B komponens a már felvételt nyert fiatal első évének teljes kiadását fedezi, a C komponens pedig a további évek elvégzéséhez biztosít támogatást.

Az ösztöndíjprogram részleteiről és a támogatás lehetőségeiről bővebben a Családpárti Alapítvány honlapján, a csaladpartialapitvany.hu oldalon olvashatók információk, ahol a pályázók az online pályázatkezelő felület űrlapján keresztül tudják benyújtani a jelentkezéseket. A priorizált intézmények listája a pályázati kiírás mellékletében található meg.

Részletek és további információ a Családpárti Alapítvány oldalán  és a Nemzeti Tehetség Program Facebook-oldalán.