Hanis Dávid 2024. január 1-től az Oppenheim partnere.

Hanis Dávid az egyetem elvégzése után, 2009-ben csatlakozott az irodához ügyvédjelöltként. 2022. január 1-jétől az Oppenheim szabályozott iparágak praxisának társvezetője. “A magyar földgázszektor működése és szabályozása II” című könyv egyik társszerzője.

Szakterülete az energiajog, ideértve a villamosenergia- és földgázkereskedelem, a megújuló energiaforrások, az energiahatékonyság és a bányászat jogát. Jelentős szakértelemmel és tapasztalattal rendelkezik más szabályozott iparágakban, így például a hulladékgazdálkodás, a környezetvédelem, az autóipar, az e-mobilitás és a gyógyszeripar területén. Ügyfelei főként az energiapiacon aktív vállalatok, így villamosenergia- és földgázkereskedők, megújuló energia-termelők, bányavállalkozók, technológia-intenzív befektetők, energetikai tanácsadók és további szabályozott iparágak piaci szereplői. Dávid különös figyelmet fordít az energiaágazatban és más szabályozott iparágakban tapasztalható gyors jogszabályi változásokra, és naprakész jogi tanácsadással támogatja ügyfeleit.

“Dávid mély ismeretekkel rendelkezik a szabályozott iparágak területén, és különös hangsúlyt fektet az ügyfelek céljainak megértésére a megfelelő jogi megoldások kidolgozása érdekében” – mondta Légrádi Gergely, partner, a praxis társvezetője.

“Dávid partneri előléptetése része az Oppenheim stratégiájának, amelynek célja az ügyvédek következő generációjának felépítése, akik irodánk jövőjét jelentik. Az elmúlt 14 évben tanúsított elkötelezettségével is tökéletes példája az Oppenheim-nél bejárható karrierútnak” – mondta Szatmáry István, az Oppenheim ügyvezető partnere.