A családi házban élők számára afféle kötelező program a kültéri dekorációk elhelyezése, azaz a kert felébresztése a hosszú téli álmából. Ehhez persze többféle kiegészítőt és kelléket is bevethetünk, de könnyű elveszni a bőséges kínálatban. (X)

Ilyenkor javasolt körülnézni a dekorelemeket és -tárgyakat kínáló webshopok választékában, mint amilyen a Deconline.hu is. Ebben a cikkünkben hozunk néhány hasznos tippet, hogy miként érdemes életre kelteni udvarunkat, irány a kert!

Ünnepi dekoráció

Nagyon ötletesen “felöltöztethetjük” kertünket is húsvét alkalmából, ehhez nem is lesz másra szükségünk, mint néhány klasszikus elemre, amelyek megidézik az ünnepi hangulatot. Nyuszikák, kiscsibék, tojások – ezekből választhatunk hagyományos kültéri figurát, de napelemes vagy LED-es változatot is. Egy tavaszi tojás fényfüzért például elhelyezhetünk a terasz korlátján felfűzve. A világító nyuszikák pedig este is lehetővé teszik a tojáskeresést és az egyéb ünnepi játékokat. 

A virágok szintén remek választások, főként a tulipánok, amelyek a teraszon, az ablakban, de egy állatfigurás kaspóban is helyet kaphatnak. 

A természetességet utánzó dekorációk ugyanúgy megjelenhetnek az ünnepi időszakban, például egy borostyán girland díszfüzér, amely kül- és beltéren egyaránt alkalmazható. Felfuttathatjuk a ház oldalán, a kerítésen, a korlátokon, de elhelyezhetjük igényesen az ünnepi asztalon is vagy az ablakban. 

Tavaszi díszelemek

A hideg évszak elmúltával a természet ismét elkezd virágba borulni, ehhez hasonlóan mi magunk is tavaszváró köntösbe öltöztethetjük otthonunkat a külső környezettel összhangban.

Válasszunk kerti figurákat, és helyezzük el őket szétszórtan, a virágágyás közelében, a terasz lépcsőin, az udvar különböző pontjain. Amolyan kötelező elemek a törpék, a nyuszik, a mókusok, a csigák és a békák. 

Az igazán vállalkozó szelleműek pedig létrehozhatják saját tündérkertjüket is, a mini idilli környezetet, amelyben mesebeli lények lelhetők fel az ő kis birodalmukban. Farönkök, hidak, állatok, tündérek, manók, gombaházak, kunyhók, hinták, erdei növényzet, nincsen korlát – olyan világot teremthetünk, amilyet csak szeretnénk.

Milyen területeken érdemes díszíteni?

Kertünk több területe is alkalmas arra, hogy tavaszi dekorelemekkel lássuk el, ilyenek például a gyümölcsfák, a kisebb bokrok, a virágágyások, a korlátok, kerítések, de önmagában a terasz is bőséges mennyiségű felületet kínál a díszek elhelyezésére. 

Miért érdemes kültéri dekorációkat alkalmazni? Egyrészt, mert saját ízlésünk szerint alakíthatjuk otthonunk külső környezetét, másrészt igazán hangulatossá varázsolhatjuk az egész udvart, így még több családi esemény és program színhelyéül szolgálhat.

Helyezzünk el minél több napelemes kiegészítőt, így akkor is igénybe vehetjük otthonunk ezen részét, ha már elérkezett az éjszaka.