A nők és a cipők közötti kapcsolat olyan erős és olyan mélységes, hogy több mesében is megjelenik. A való életről nem is beszélve, hiszen a legtöbb nőnek nem csupán 1-2 pár lábbeli lapul a szekrényében, és ez így is van rendjén. (X)

Milyen cipőt szeretnek a nők? 

Mondhatnánk, hogy a kényelmes darabokat kedvelik, de ez nem feltétlenül van így. Legalábbis egy ideig. Hajlamosak vagyunk ugyanis beleszeretni egy-egy csinos darabba, aztán alig várjuk, hogy megszabaduljunk tőle, mert nyom, tör, szorít, fájdalmas sebeket okoz, vagy csak fáj benne mindenünk. 

A VIBA cipő webáruház magas sarkú cipői azonban nemcsak dekoratívak, hanem komfortosak is. Szerencsére vannak olyan minőségi gyártó cégek, akik tudják, hogy az egészségünk egyik záloga a kényelmes lábbeli. Viszont nem akarják a nőket megfosztani az elegáns megjelenéstől sem, úgyhogy ennek megfelelően tervezik meg modelljeiket. 

Egy csinos női cipő stílusos külsőt biztosít, magabiztosságot sugall, és tükrözi az egyéniséget is. De milyen egy igazán mutatós darab? Melyik alkalomhoz milyen illik? Lapos sarok vagy magas sarok? A lapos is lehet alkalmi viselet? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat a továbbiakban. 

Milyen az elegáns női cipő?

Az elegáns női lábbeli passzol a ruhához, a kiegészítőkhöz és nem utolsósorban a viselőjéhez is. Csinos és ápolt, kifogástalan a minősége, az anyaga, az állapota. Tökéletesen stimmel méretben, nem lötyög a lábon, és nem is szorít. 

Szóval láthatjuk, hogy nemcsak a sarok típusa és magassága számít, hanem a stílusosság, a harmónia és a rendezettség is. A különböző hivatalos vagy ünnepi események megkövetelik az alkalmi cipőt, amit az eleganciával párosítunk. Egy lapos talpú modell éppúgy alkalmas lehet, mint a magasabb sarkú változat. 

Ez sok mindentől függ, a testmagasságtól egészen a cipő kialakításáig több dolgot kell számításba venni. Ha van a szekrényünkben egy fekete tűsarkú, az egy abszolút jolly joker lesz, hiszen minden alkalomhoz, minden stílushoz és minden színhez illik. De ne érjük be ennyivel! Készüljünk annyi különböző modellel, amennyi számunkra megengedhető! 

Az alkalmi cipő kiválasztása

Az alkalmi cipő kiválasztása során érdemes az esztétikum mellett a kényelemre is nagy hangsúlyt fordítani. Ha megjelenünk egy jeles eseményen, egy tárgyaláson, üzleti megbeszélésen, szakmai rendezvényen, nincs annál rosszabb, mint a kényelmetlen lábbeli. Nem tudunk benne koncentrálni, elronthatja az egész programunkat. 

Lehet tűsarkú, tömbsarkú, magas, vagy alacsony, teljesen mindegy, amelyik nekünk a legkomfortosabb. Minden esetben célszerű a ruhához igazítani, mert hiába tetszik a cipő, ha nem passzol az öltözékünkhöz. 

A divat folyton változik, ahogy az ízlésünk sem egyforma, ráadásul a stílusunk is eltérő lehet. Éppen ezért nehéz megmondani, mikor milyen modellt vegyünk fel, de van valami, ami egészen biztosan nem nőies. A slampos, széttaposott, elhasználódott, kopott lábbeli rendkívül kiábrándító. Figyeljünk rá, hogy mindig kifogástalan legyen a cipőnk minősége, amiben megjelenünk. Nemcsak az ünnepi eseményeken, hanem a hétköznapokon is.