A porszívózás sokak számára egy kellemetlen művelet, hiszen a gép hangos, hajolgatni is kell közben, ráadásul nagyon precízen kell dolgozni, hogy egy porszem se maradjon a padlón, szőnyegen. (X)

Megkönnyíti a munkát azonban, ha a Miele vezeték nélküli porszívói közül választunk magunknak eszközt. Nemrégiben jelent meg egy új modell, a Duoflex, amely igazán jó tulajdonságokkal bír. Cikkünkben bemutatjuk, kik számára lehet hasznos ez a készülék!

Mi jellemzi a vezeték nélküli porszívókat?

A vezeték nélküli porszívók használata során nem is kell hajolgatnunk, ráadásul a kábel sem akadályozza a munkát. Nem kell aljzatot keresnünk, folyamatosan haladhatunk helyiségről helyiségre.

Az álló porszívók porzsák nélküliek, a port egy tartályba gyűjtik össze, amely higiénikusan eltávolítható, üríthető. Ezt a folyamatot teszi még egyszerűbbé a Duoflex porszívók esetében a Click2open funkció: egyetlen gombnyomással nemcsak a tartályt távolíthatjuk el a művelet végén, hanem a finompor-szűrőt is megtisztíthatjuk a durva szennyeződésektől.

Az sem okozhat gondot, hogy az akkumulátor lemerül: egyrészt úgy tervezték meg a gépeket, hogy egy-két helyiség kitakarítására elegendő idő jusson egy töltéssel, másrészt kapható pótakkumulátor is a modellekhez.

A teljesítmény garantált

Persze nem mindegy, milyen a szívóteljesítménye a készüléknek, és az sem, milyen szívófejjel használjuk: ez is befolyásolja az üzemidőt.

A Duoflex vezeték nélküli porszívóhoz a MultiFloor elektromos kefét kínálják, ennek jellemzője, hogy minden padlótípuson remekül helytáll. Automatikusan felismeri ugyanis a burkolat típusát, és ez alapján állítja be a kefehenger fordulatszámát.

Ha ezt a fejet tesszük a PowerUnitra, akkor 17 percen át dolgozhatunk a porszívóval: számítások szerint ezzel 60 négyzetméternyi területet is megtisztíthatunk kényelmesen. E fej nélkül használva az egységet akár 50 percen át is működik a gép leállás nélkül.

Akiknek különösen megéri a Duoflexet választani

A Miele márka eleve a minőségi termékeiről ismert, innovatív készülékeik jó szolgálatot tesznek minden háztartásban. Ám ott, ahol kisállatok is élnek, különösen fontos, hogy a porszívózásra, takarításra nagyobb figyelmet fordítsunk.

Kapható éppen ezért kimondottan kutya-macskatartóknak kifejlesztett változata is az álló porszívóknak: ez a Duoflex HX1 Cat & Dog, amely Electro Compact fejet is tartalmaz a művelethez.

Természetesen itt is megtalálható más kiegészítő is: szívóecset, kárpit szívófej, fugatisztító. Az utóbbi 60 cm-rel is megnöveli a hatótávolságot, flexibilis, így például bútorok alatt is lehet vele porszívózni.

A szűrőrendszer kapcsán érdemes megjegyezni, hogy e modellekben kiváló minőségről beszélhetünk: a teszteken 99,99%-os teljesítményt ért el a Duoflex porszívók higiéniai szűrője. Nemcsak állattartóknak, hanem allergiában szenvedőknek is bátran ajánlhatók tehát ezek a készülékek.

Érdemes ellátogatni a Miele oldalára, ahol megtekinthető a széles választék!