Látható, hogy a piacon nagyon sok költöztető cég próbál boldogulni több-kevesebb sikerrel. A kínálat tehát igen nagy, mitől függ az, hogy egyeseknek sikerül, mások pedig feladják? A költöztetés is egy szakma, ezért érdemes ebből a szempontból megközelíteni a kérdést. (X)

Cikkünkben igyekszünk feltárni a siker titkát, egyúttal tippeket is adunk arra vonatkozólag, hogy megrendelőként milyen vállalkozást érdemes választani.

A szakmaiság elsőrendű feltétel

Mint minden más szakmához, a költöztetéshez is professzionális módon kell hozzáállni, mondta el a Promove, a megbízható költöztetést kínáló költöztető cég vezetője. Ismerni kell a szakmai fogásokat, fel kell építeni a folyamatokat, rendszerben kell gondolkodni és a legjobb munkaerőt alkalmazni. Emellett természetesen mind a tárgyi, mind pedig az emberi tényezőkre hangsúlyt kell fektetni és törekedni kell arra, hogy betartsuk az összes szakmai szabályt és elvárást.

A tárgyi feltételek

A költöztetéshez megbízható járműparkkal kell rendelkezni, ez a munkavégzés alapja. Hiába az erős és tettrekész munkaerő, ha reggel nem indul be az autó, akkor a megrendelő elégedetlen lesz és a megrendelést nem lehet teljesíteni. A gépjárműpark megbízhatóságát a rendszeres szervizeléssel, az időszakos karbantartásokkal, az autók évszaknak megfelelő felkészítésével lehet elérni. Erre soha nem szabad sajnálni a pénzt, hiszen csak így lesznek elégedett megbízók, akik továbbviszik a cég jó hírét.

Megbízható munkatársak

Az emberi erőforrás szempontjából több feltétel együttes teljesülésére kell figyelni. Egyrészt megfelelő erőnléttel rendelkező embereket kell kiválasztani, másrészt pedig a megbízhatóságra is oda kell figyelni. Ne feledjük, hogy a munkatársak a megbízók személyes tárgyait fogják pakolni, ezért pedig a költöztető cég fog felelősséget vállalni. Még fel sem szabad merülnie annak, hogy gyanúba keverednek azáltal, hogy eltűnik valami. 

Térjünk vissza a fizikai erőre!

Nem vitás, hogy a költöztetéshez nyers erőre van szükség. A számtalan doboz, zsák, a nagy méretű bútorok és háztartási gépek szállításához erős, sportos emberekre van szükség. Ezzel azt is elérjük, hogy a költözés gyors és hatékony lesz, ez pedig egy óradíjas elszámolási rendszerben a megrendelő megelégedettségére fog szolgálni.

Dedikált ügyfélszolgálat

Annak érdekében, hogy szervezett és költséghatékony legyen a munkaszervezés, szükség van egy olyan ügyfélszolgálatra, ami levesz terheket a sofőrök válláról. Így amikor a csapat megkapja az aznapi munkát, akkor nem kell másra figyelnie, mint az adott feladatra, ehhez pedig még segítséget is kap az ügyfélszolgálati munkatársaktól, hiszen bármilyen rendkívüli forgalmi helyzet áll elő, értesítést fognak kapni.

Ahhoz, hogy egy cég megállja a helyét a piacon és a megrendelők megtalálják, a fenti feltételeknek történő megfelelés alap kell, hogy legyen. Ezenkívül az elégedett megrendelők visszajelzései, a törzsvásárlói programok működtetése és más marketingeszközök is segítik az érvényesülést.