A Schönherr Hetényi Ügyvédi Irodához csatlakozott Klenanc Miklós ügyvéd, aki a jövőben a vállalatfelvásárlási (M&A) területet vezeti, és elsősorban a magyarországi, valamint a határokon átnyúló tranzakciókkal kapcsolatos tanácsadásra fog összpontosítani. Az új kinevezéssel a Schönherr irodahálózat célja a társasági jogi és vállalatfelvásárlási terület további erősítése Magyarországon, valamint a közép- és kelet-európai régióban.

“A Schönherr a közelmúltban elnyerte a Mergermarket ‘Az év közép- és kelet-európai M&A jogi tanácsadója’ díját. Ez az elismerés is igazolja, hogy a vállalatfelvásárlások területén vezető szerepet töltünk be a régióban” – mondta Roman Perner, a Schönherr irodahálózat M&A területének társvezetője.

“A Mergermarket adatai alapján ügyvédi irodánk adott tanácsot a legtöbb M&A tranzakcióban 2023-ban a CEE (közép- és kelet-európai) régióban, ami fontos visszajelzés a nemzetközi tranzakciós jogi csapatunk szakértelméről. A vállalatfelvásárlási ügyletek növekvő száma és összetettsége miatt egyre nagyobb az igény a célzott M&A szaktudás iránt. Ezért is nagy öröm számunkra, hogy Klenanc Miklóst üdvözölhetjük a csapatunkban, aki kifejezetten az M&A feladatokra koncentrál majd Magyarországon és a régióban.” – tette hozzá Alexandra Doytchinova, a Schönherr M&A csoportjának társvezetője.

A társasági/M&A jogi csoport magyarországi vezető partnere, Hetényi Kinga elmondta: “Miklós csatlakozása a már eddig is erős magyarországi corporate / M&A csoportunkhoz egy újabb fontos lépés a csoport bővítésében, amivel még szélesebb körűvé tudjuk tenni a jogi szolgáltatásainkat Magyarországon és a régióban.

Klenanc Miklós egy nemzetközi ügyvédi irodától érkezett a Schönherrhez, ahol több mint 13 éven át multinacionális vállalatok és hazai kkv-k tanácsadásával foglalkozott a legkülönbözőbb iparágakban. Szakterülete a fúziók és felvásárlások, a vállalati restrukturálások és átszervezések, a vállalati egyszerűsítések, a társasági jog, az irányítás és megfelelés, valamint a fordított megfelelés (felelősségkorlátozás, belső szabályzatok). Miklós emellett a vitamegelőzés és a vitarendezés  területén is kiemelt tapasztalatokkal bír,  engedéllyel rendelkező mediátor.

A Szegedi Tudományegyetemen szerzett jogi diplomát, majd a Közép-európai Egyetemen tanult és szerzett LL.M. fokozatot összehasonlító alkotmányjogból, uniós specializációval. Jelenleg doktori disszertációján dolgozik. 2017 és 2020 között az AIJA – Fiatal Jogászok Nemzetközi Szövetsége magyarországi nemzeti képviselője volt. 2019 óta az Ügyvédi Kamara listáján szereplő közvetítő az ügyfél-ügyvéd vitákban. Emellett 2019-ben a Magyar Jogászegyesület Ifjúsági Bizottságának elnökévé nevezték ki.