Napsütés, jó levegő és kevés szúnyog – erre vágyunk, amikor egy tökéletes kirándulásról, kempingezésről, piknikről ábrándozunk. Aztán amikor hozzálátunk összepakolni az útra, kiderül, hogy volna még pár apróság, amire szükségünk lesz. (X)

Kezdjük a legfontosabb tanácsokkal azok kedvéért, akik csak most merülnek el a kempingezés vagy piknikezés világában. 

Az időjárás és a helyszín adottságait figyelembe véve tervezzük meg a pihenést. Legyen nálunk elsősegélycsomag, és ne hagyjunk szemetet a természetben! A tervezett tevékenységeknek megfelelően állítsuk össze a kellékek listáját. A MÖBELIX piknikhez való termékeinek tanulmányozásával ehhez ötleteket is kaphatunk.

Összecsukható bútorok

Az ideális kempingszék anyaga UV- és vízálló. Az extra funkciók, pohártartók, állítható háttámla és lábtartók növelik a kényelmet. A vázakhoz hasonlóan az asztalok is többnyire alumíniumból készülnek. Erősek, könnyűek és hosszú távon is megbízhatóak. 

Ezeknek a sokoldalú bútoroknak a tengerparton és a hátsó kertben is nagy hasznát vesszük. Összecsukva foglalják a legkevesebb helyet szállítás közben és szezonon kívül. 

A jó sátor UV-álló

A félig nyitott sátrak strandra kiválóak. Szellősek, kényelmesek és árnyékot adnak. Az éjszakákhoz azokat a változatokat keressük, amelyek a széllel és esővel is dacolnak. A jó sátor könnyű, egyszerűen felállítható és összecsukható. Nem ázik át, ellenáll a napsugárzásnak, megbízható védelmet nyújt. 

Strandszőnyeg a kényelemért

Egy szerethető strandszőnyeg könnyen tisztítható, gyorsan szárad és puha. Kellően nagy, hogy kényelmesen elférjünk rajta, és egyszerűen hordozható és tárolható. Egy beépített párnázat, vagy támla komfortosabbá teszi a kikapcsolódást a lombos fák árnyékában is.

Frissesség órákon át

Egy megbízható hűtőtáska nélkül el se induljunk! A jó hőszigetelés és a könnyen tisztítható belső felület a legkevesebb, amit elvárhatunk tőle. A könnyebb, összehajtható darabok kisebbek, a családi kirándulásokhoz inkább nagyobb ládába pakoljunk. 

Válasszunk olyan ételeket, amelyek szállíthatók és nem romlanak meg gyorsan. Néhány jégakkuval tovább hűvösek maradnak az ételek és italok. Erre az árammal működő modellek esetében nincs gondunk. A családi méretűek 20-30 literesek.

Legyen felejthetetlen élmény! 

A kempingezés, piknikezés csodálatos módja a kikapcsolódásnak, akár egy napot töltünk a szabadban, akár hosszabb útra indulunk. Ahhoz, hogy zökkenőmentesen és kellemesen teljen, tervezzünk előrelátóan, és készülődjünk, csomagoljunk tudatosan! 

Nem árt, ha tettünk a hátizsákba naptejet, szúnyogriasztót, zseblámpát extra elemekkel, és a kedvenc könyvünket se hagyjuk otthon. Ha minden részletre odafigyelünk a kiegészítők kiválasztása során is, tényleg nincs más dolgunk, mint gyönyörködni a természet szépségeiben.