A konténerházak olyan könnyűszerkezetes épületek, amelyek kedvező áraikkal kitűnnek az ingatlanok közül, ugyanakkor számos pozitív tulajdonságuk is akad, ami optimális választássá teszi ezeket, méghozzá nagyon sokféle helyzetben. (X)

Ebben a cikkben igyekeztünk összegyűjteni azokat a szempontokat, amelyek segíthetnek abban, hogy eldöntsük, számunkra megfelelő-e egy mobilház, illetve milyen tényezőket érdemes alaposan megfontolnunk még a rendelés előtt.

Milyen gyorsan szeretnénk?

Gyakran előfordul, hogy valamit nagyon hamar, minél rövidebb idő alatt akarunk megvalósítani. Ha ez a mobilházak esetében is igaz, akkor érdemes megtekinteni az EcoModul azonnal szállítható konténerházait, hiszen ezeknél még a gyártási idővel sem kell számolnunk.

Ezeket tudjuk a leghamarabb telepíttetni, de jó, ha tudjuk, hogy egyébként sem kell túl sokáig várakoznunk. Ennek az az oka, hogy nincs szükség a hagyományos értelemben vett építkezésre, elegendő némi talaj-előkészítés, még alapozni sem szükséges, hiszen talajcsavarokkal is rögzíthetők ezek az épületek. Ez a megoldás ráadásul lehetővé teszi, hogy később akárhová át tudjuk szállíttatni az ingatlant. Sőt, ugyanazokkal a kötőelemekkel fixálni is tudjuk.

Milyen nagyot szeretnénk?

Az EcoModul weboldalát böngészve láthatjuk, hogy nagyon sokféle típusa van a mobilházaknak. Ezek nemcsak a külső megjelenésükben különböznek, hanem abban is, hogy hány négyzetméteresek.

Emellett az is lényeges kérdés, hogy milyen az elosztásuk. Hány darab szoba található bennük, illetve hány darab mellékhelyiség, fürdőszoba. Mindannyian tudjuk persze, hogy nem láthatunk előre minden bővítési igényt, de emiatt sem kell, hogy álmatlan éjszakáink legyenek.

Ugyanis a kész épületek is bővíthetők újabb modulokkal a későbbiekben, így képesek kiszolgálni az elvárásainkat. Egyedi elképzeléseinket is nagy valószínűséggel meg tudják valósítani, keressük bátran az ügyfélszolgálatot.

Hogyan akarjuk működtetni?

Ezt is érdemes jó előre átgondolni, hiszen adott esetben akár teljesen függetlenné is válhatunk minden központi hálózattól, ez pedig befolyásolja azt, hogy milyen esetleges előkészületekre lesz szükség a telepítés előtt.

A lehetőségek e tekintetben is sokrétűek. Használhatunk például komposzt WC-t, napelemes rendszert vagy akár hőszivattyút is. Mivel viszonylag kisebb terekről van szó, ezért pillanatok alatt felfűthetők, illetve le is hűthetők, az aktuális igények, valamint az évszak jellemzői szerint. Éppen emiatt az elektromos készülékek tökéletesen boldogulnak majd az épület optimális hőmérsékletének kialakításával.

És mindez abszolút dizájnos elemekkel is megvalósítható, hiszen ma már elektromos kandallót is választhatunk akár, ha egy kis extra hangulatot szeretnénk. Érdemes kihasználni ezeket az opciókat, hiszen ne feledjük, ezúttal egy olyan hosszú távú befektetésről van szó, amiről még akkor sem kell lemondanunk, ha elköltöznénk.