A munkavédelem szerepe, hogy a munka körülményeit biztonságossá tegyék, és védjenek a leggyakrabban előforduló balesetektől, illetve attól, hogy azoknak súlyos következményeik legyenek. (X)

Nem helyettesíthetők!

Az ujhazbodrogi.hu munkavédelmi bakancs kínálatát végigszemlézve is azonnal látni fogjuk, hogy ezek a lábbelik már ránézésre is különböznek a hétköznapokban viselt daraboktól. Különleges kialakítással rendelkeznek, s bár dizájnosak, és a strapabírás és színvonal már messziről sugárzik róluk, elsősorban nem arra vannak, hogy divatozzunk bennük.

A funkció a lényeges

Az egyik fontos feladat az, hogy védelmet biztosítsanak a súlyos, később akár már jóvátehetetlen sérülésekkel szemben. Ugyanis a szerepük a prevencióban testesül meg. Érdemes viselni őket még akkor is, ha csak otthon végzünk olyan teendőket, amelyeknél sajnos előfordulhat valamilyen baleset. A legtöbb tennivaló hordoz magában egy bizonyos szintű kockázatot, nem véletlen, hogy a szakemberek számára szigorú munkavédelmi előírásokat fogalmaztak meg, amelyeket kötelező is betartani.

Nem érdemes vállalni egy esetleges komolyabb veszélyt, ha egyszer kézenfekvő a megoldás, és bárki számára elérhető. Arra azonban figyeljünk oda, hogy milyen feladathoz milyen tulajdonságokkal rendelkező darabot választunk, ugyanis ez lesz az a paraméter, amely meghatározza, hogy adott helyzetben képes-e egyáltalán oltalmat biztosítani számunkra a bakancs.

Legyen kényelmes is!

A testi épség mellett az egészségünk megóvásában is szerepet kap a munkavédelmi cipő. Ez annak köszönhető, hogy speciális lélegző anyagból készült, így biztosan nem fog beleizzadni a lábunk, még akkor sem, ha kedvezőtlenek az időjárási körülmények, illetve egész nap viselnünk kell. Az izzadt lábak miatt gyakori a felfázás, aminek a kockáztatása nyilvánvalóan sem munkáltatóként, sem dolgozóként nem lehet cél, de akkor is bölcsebb elkerülni, ha otthon barkácsolunk éppen.

Nemcsak a meghűlés ellen segít védekezni, hanem a gerincoszlophoz, a lábakhoz, de még az ízületekhez is kíméletes. Ez a speciális belső kialakítás miatt van így, ami azt is lehetővé teszi, hogy fájdalom nélkül, kényelmesen viselhessük, míg dolgozunk. Ha nem vonja el a figyelmünket az, hogy már nem bírunk többet állni, jönni-menni, illetve az az érzés, hogy most éppen itt fáj vagy ott fáj, akkor sokkal hatékonyabban, gördülékenyebben végezhetjük el a teendőinket.

A vágásbiztos bakancs jellemzői

Az egyik gyakran keresett modell a vágásbiztos bakancs, ami nem is véletlen, hiszen számos helyzetben valóban létfontosságúnak bizonyul. Jellegzetessége, hogy egy különleges kialakítású többrétegű felsőrésze van, amit az orrmerevítő tesz teljessé. A talpuk vastag, komfortos és biztonságos, többnyire még talpátszúrás ellen is hatásosan meg tud óvni bennünket. Szerezzünk be otthonra is egy párat, és dolgozzunk mindig biztonságos körülmények között.