A Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma előtt 2004. március 9-én kedden folytatódott a NETÉRT Egyesület felperes Vodafone Rt. alperes ellen indított közérdekű per. Mint ismeretes a Vodafone Rt. 2002. júliusában meghirdette korlátlan GPRS Internet szolgáltatását, majd 2003. februárban egyoldalúan módosította az ÁSZF-jét, és adatforgalmi korlátot vezetet be.

A per tárgya volt, hogy a Bíróság állapítsa meg, tisztességtelen volt a Vodafone egyoldalú Általános Szerződési Feltételek módosítása.

A tanúmeghallgatások és bizonyítási eljárás után a Bíróság meghozta elsőfokú, nem jogerős itéletét. A Bíróság az ítéletben helyt adott a NETÉRT Egyesület keresetének, és kimondta, hogy a Vodafone Rt. GPRS Internet szolgáltatására vonatkozó, 2003. februári Általános Szerződési Feltételek módosítása tisztességtelen volt az előfizetőkkel szemben, és ez által érvénytelen.

A Bíróság feljogosította a közhasznú keresetet beterjesztő felperes NETÉRT-et és az azt képviselő Dr. Magyar György és Társai Ügyvédi irodát, hogy az itéletet és annak tartalmát Vodafone költségére a lehető legnagyobb nyilvánosságra hozza.

A Bíróság kötelezte továbbá az alperes Vodafone felmerült perköltség és perilletékben megfizetésére.

Az ítélet nem jogerős.

A NETÉRT Egyesület jogi képviselője, Dr. Magyar György szerint meg kell várni az ítélet jogerőre emelkedését és utána meg lehet vizsgálni az előfizetői szerződésekre való hatását.

További információkkal állunk rendelkezésükre:

A NETÉRT jogi képviselője, Dr. Magyar György:
Dr. Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda: 329 2972
06 30 950 30 95

Németh Attila:
NETÉRT:
30 9325 720