A számhordozhatóság törvényi feltételeinek megteremtése hamarosan Magyarországon is lehetővé teszi majd a mobiltelefon-előfizetők számára is, hogy megtartsák korábbi telefonszámukat, ha úgy döntenek, hogy szolgáltatót váltanak.

Klaus Holgaard Rasmussen, a Pannon GSM vezérigazgatója rámutatott: “A Pannon GSM számára különösen örömteli és ígéretes a számhordozhatóság bevezetése, hiszen mindazok, akik eddig azért nem választották a Pannon GSM szolgáltatásait, mert egy másik szolgáltatóhoz kötődő telefonszámuktól személyes vagy üzleti okokból nem kívántak megválni, május 1-étől gyorsan és kényelmesen válthatnak Pannon GSM-re.”

A Pannon GSM április 1-étől megadja a regisztrációs lehetőséget azon leendő előfizetőknek, akik a május 1-étől igénybe vehető lehetőséget kihasználva úgy döntenek, hogy korábbi telefonszámukat megtartva választják a korábbi előfizetésüknél kedvezőbb Pannon GSM-előfizetést. A jelentkezéseket a Pannon GSM bemutatótermeiben, a Pannon GSM internetes oldalán és egy sms-számon is fogadja majd a társaság. A megjelent rendelet szerint a szolgáltatóváltás az ügyfelek számára díjmentes, akár kártyás, akár számlás díjcsomagot választó ügyfelekről van szó.

A Pannon GSM már tavaly kidolgozta és bevezette azokat az egyetlen percdíjra épülő tarifacsomagokat, amelyek nemcsak praktikusak és könnyen értelmezhetők az ügyfelek számára, de előnyösek és jól használhatók a számhordozhatóság után is. Ezek a tarifacsomagok nem tesznek különbséget a különböző hálózatokba irányuló hívások között a díjszabást illetően, ami azt jelenti, hogy az előfizetőknek május 1-e után nem jelent külön gondot, hogy a hívott szám melyik hálózathoz tartozik: ugyanazt az árat fizetik minden hívásért, függetlenül attól, hogy a hívott fél melyik szolgáltató ügyfele, illetve szolgáltatót váltott-e vagy sem. A Pannon GSM egyáras tarifacsomagjai jelenleg is a legnépszerűbbek a piacon. Az ügyfelek visszaigazolták és megerősítették azt a stratégiai irányt, amire a Pannon GSM hosszútávon is építi üzleti terveit. Ennek lényege, hogy ma az egyszerűség, átláthatóság és a kiszámíthatóság az igazán ügyfélbarát konstrukció a felhasználók és üzleti partnerek számára.