Elnapolták a bíróságon a Tilos Rádió előtti zászlóégetés vádlottainak perét, mivel a meghallgatott kábítószer-szakértők gyökeresen ellentmondtak egymásnak – jelenti a HavariaPress.

Mint ismert, a ferencvárosi Kinizsi utcába január 11-ére tüntetést szerveztek, s az esemény befejezése után néhányan elégettek egy izraeli zászlót. A rendőrség pár nap alatt felkutatta az üggyel összefüggésbe hozható három férfit, majd eljárást indított velük szemben, garázdaság miatt. Mivel az elsőrendű vádlott, egy huszonéves fiatalember azt állította, hogy egy feltehetőleg kábítószert tartalmazó cukorkával elkábították az eset előtt, az ügy bírósági tárgyalása hétfőn, addiktológus szakértők meghallgatásával vette kezdetét.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon megkérdezett szakértők egyike azt állította, hogy a fiatalember valóban kábítószer – amfetamin – befolyása alatt lehetett a zászlóégetés idején. Egy másik szakértő viszont úgy vélte, hogy ezt a szakorvosi vizsgálatok adatai szerint nem lehet megállapítani. Mivel a két szakértő a szakvéleményeik közti ellentmondásokon csaknem összeveszett, a bíróság elrendelte egy harmadik szakértő meghallgatását is. Emiatt az ügy tárgyalását június 15-ére napolták el, s erre az időpontra beidézik azt a főhadnagyot is, aki az eset idején a rendezvény biztosításának felelőse volt.