Bűnhődhet a bankrablót elfogó fiú

2004.08.24. HavariaPress

Büntetőeljárást indított a rendőrség azzal a fiatalemberrel szemben, aki a múlt héten elfogott egy bankrablót Õcsényben - tudta meg a HavariaPress.

A Tolna megyei település takarékszövetkezetébe a múlt hétfőn reggel lépett be egy símaszkos férfi, aki egy műanyag fegyverrel fenyegette meg az alkalmazottakat, és a kassza tartalmát követelte.

Miután megszerezte a néhány százezer forintos bevételt, a rabló gyalogszerrel próbált elmenekülni a helyszínről. Egy 19 éves fiatalember azonban, miután látta a történteket, a tettes után eredt, elgáncsolta, és a rendőrök kiérkezéséig feltartóztatta.

Mivel az 53 éves elkövető a dulakodásban megsérült, őt kórházba szállították, majd ellátása után őrizetbe vették. Előzetes letartóztatását ennek ellenére nem rendelték el, így a rabló jelenleg szabadlábon védekezhet.

Bűnhődhet viszont a rabló elfogása miatt az állampolgárok pénzéért aggódó fiatalember, aki ellen a rendőrség súlyos testi sértés miatt kezdeményezett eljárást.

A Tolna megyei főkapitányság szóvivője az Indexnek azt mondta, hivatalból kötelező eljárást indítaniuk, de vélhetően megszüntetik a bűntetőeljárást, mivel "nem volt a társadalomra veszélyes a magánakció".