Továbbra sem mondana le az MSZOSZ elnöke arról, hogy 2006-tól 38 órára csökkenjen a heti munkaidő, noha Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt kedden azt mondta: ez most nincs napirenden és a bevezetésnek nincsenek meg a feltételei.

Wittich Tamás elismerte, hogy más intézkedésekkel, például a 20 perces ebédszünet munkaidőbe építésével, vagy december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításával is csökkenhet a munkaidő, de felhívta a figyelmet arra, hogy ezek nem helyettesíthetik a 38 órás munkahét bevezetését. Ezt egyébként több helyen már kollektív szerződésben rögzítették, noha a versenyszférában nem ez az általános. Az elnök elismerte, hogy a munkaidő törvényben szabályozott csökkentése a kormány nélkül nem megy. Most az MSZOSZ testületeinek kell választ találniuk a helyzetre – tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége tagszervezeteivel tartott találkozón közölte, hogy újra kell gondolni a szakszervezeti igényt, mert a 38 órás munkahét bevezetése nem szolgálja az ország érdekeit.

Bővebben:
http://www.nepszava.hu/default.asp?…