Heteken belül a kormány elé kerül a felsőoktatási törvény

2005.01.27. Magyarország.hu

A miniszterelnök szerint a kormány "heteken belül" elfogadhatja az új felsőoktatási törvény tervezetét. Gyurcsány Ferenc erről azt követően beszélt, hogy munkalátogatást tett az Oktatási Minisztériumban.

Heteken belül a kormány elé kerül a felsőoktatási törvény tervezete - közölte a kormányfő szerdán, miután munkalátogatást tett az Oktatási Minisztériumban (OM). A tárca vezetőivel folytatott, több mint egyórás megbeszélés után Gyurcsány Ferenc elmondta: a megvalósulás küszöbére érkezett a felsőoktatás infrastruktúráját, irányítási rendszerét, valamint a hosszú távú finanszírozás új feltételeit megteremtő reform.

A miniszterelnök kiemelte, hogy a jogszabály-tervezetről szakmai konszenzus alakult ki. "Erről személyesen is megbizonyosodtam, amikor kedden este találkoztam a rektori és a főigazgatói konferencia, valamint az akkreditációs bizottság vezetőivel" - tette hozzá. Gyurcsány Ferenc szerint megvalósulnak az oktatási tárca ígéretei, miszerint 2006-ig tízezer új, illetve húszezer felújított kollégiumi férőhelyet adnak át.

Bővebben:
http://www.magyarorszag.hu/…0050126.html

  • kapcsolódó anyagok
FELSŐOKTATÁS
OKTATÁSÜGY