Iparági elismerés a NetLock elektronikus aláírási alkalmazásának

2005.12.13. Jogi Fórum / NetLock

A NetLock Kft., Magyarország vezető hitelesítés-szolgáltató vállalata üdvözli a MELASZ (Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség) „MELASZ-Ready” kezdeményezésére elkészült, az elektronikus aláírási formátumra vonatkozó MELASZ Munkacsoport Megállapodást.

Az elektronikus aláírási alkalmazások – egymással versengő – hazai fejlesztői közösen pontosították a tágan értelmezhető szabványokat, hogy így biztosítsák a vásárlók számára a termékek egymással való tényleges együttműködő képességét. A NetLock Kft. aktívan részt vett a MELASZ szabványosítási munkacsoportjának 1 éves munkájában és hozzájárult e szabvány kidolgozásához.

A MELASZ Munkacsoport Megállapodás célja, hogy a különböző elektronikus aláírási formátumok egy egységes követelményrendszernek (szabványnak) feleljenek meg. A közös szabványrendszer kialakításának alapja az volt, hogy a KET törvény (2004. évi CXL. törvény a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól) november 1-i hatályba lépését követően a szabványnak megfelelő alkalmazások a közigazgatási elektronikus ügyintézésben is zökkenőmentesen használhatók legyenek. A Munkacsoport Megállapodást az Informatikai és Hírközlési Minisztérium saját keretei közé illesztette és Magyarországon kötelezően érvényes közigazgatási elektronikus aláírási formátummá nyilvánította.

A "MELASZ-Ready" tanúsítvány a szakma alapvető, elismert igazolása. A NetLock Kft. NLCAPI3 kriptográfiai modulja az elsők között szerezte meg a megfelelőséget bizonyító "MELASZ-Ready" tanúsítványt. A termék korábbi verzióját – amely minősített és fokozott biztonságú elektronikus aláírás létrehozásához és ellenőrzéséhez, valamint időbélyeg kérelmezéshez és ellenőrzéshez alkalmazható – már közel 10 éve alkalmazza a NetLock Kft. A hitelesítés-szolgáltatásban élen járó vállalat kiemelkedő eredménynek tartja a sikeres minősítést és a továbbiakban is hatékonyan részt kíván venni a MELASZ szabványosítási munkájában.

  • kapcsolódó anyagok
ELEKTRONIKUS ALÁÍRÁS