Jogállás 2008 néven közös jogi állásbörzét rendez a fővárosban április 1-én és 2-án a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) jogi kara – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az Egyházi Egyetemek Karrier Irodája (EEKI), mint a két jogi kar közös karrierközpontja 25 kiállítóval, szakmai konferenciával, pódiumbeszélgetéssel, céges bemutatkozási lehetőséggel, diákoknak szóló pályaorientációs tanácsadással várja az érdeklődőket. A megjelenő cégek között található ügyvédi iroda, tanácsadó- és marketing cég, valamint a jogi és üzleti élet más szereplői – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A kétnapos program első része a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar újpesti épületében lesz. Itt felnőttképzéssel foglalkozók mutatják be programjukat és koncepciójukat, majd az EEKI két jogi karra telepített irodája mutatkozik be.

A második, tényleges állásbörze napot a PPKE Szentkirályi utcai épületében rendezik. A rendezvényen két kerekasztal-beszélgetést is tartanak: ezeken a jogi hivatásrendek (ügyvédi, ügyészi, bírói, közjegyzői), és a versenyszféra képviselői vesznek részt, és beszélgetnek a jogászi pálya jövőjéről.