A hazai ingatlan- és vállalati jogi piac egyik vezető szereplője, a Schönherr Szécsényi Ügyvédi Iroda munkatársaként folytatja pályafutását a jövőben Dr. Spitz Gábor, aki az iroda M&A tranzakciókra (vállalati fúziókra és felvásárlásokra) szakosodott csapatát erősíti majd.

Dr. Spitz Gábor (32) a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi doktorátust 2001-ben, 2005 óta a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja. Szakterületei közé tartozik a vállalati jog, valamint az M&A ügyletek és az ingatlanjogi tranzakciók.

Jogi diplomája megszerzését követően, 2001-ben lépett be a Baracsi Ügyvédi Iroda Haarmann, Hemmelrath & Partner irodához, ahol komoly szakmai tapasztalatra tett szert az ingatlanjog és az általános társasági jog terén.

A Schönherr Szécsényi Ügyvédi Irodához történő csatlakozását megelőzően, 2003-tól, a Réti, Antall & Madl Ügyvédi Iroda munkatársaként, főként logisztikai szolgáltatók, autóipari beszállítók és befektetési alapok jogügyleteivel foglalkozott, széles körű ismeretekre tett szert az offshore struktúrák és tranzakciók, a különböző privatizációs ügyletek, valamint a multidiszciplináris tanácsadási projektek kezelésében. Dr. Spitz Gábor magyar anyanyelve mellett folyékonyan beszél angolul és németül.

A vállalati jog, a banki és finanszírozási jog és a versenyjog területén aktív Schönherr Szécsényi Ügyvédi Iroda az ingatlanjogi tanácsadásban (akvizíciók, ingatlan-fejlesztési és ingatlan-finanszírozási projektek) az élvonalbeli szolgáltatók közé tartozik Magyarországon. Közreműködött többek között Ausztria vezető tőzsdei ingatlan-befektetési társasága, az Immoeast magyarországi ingatlanportfóliójának felvásárlásában, vagy a Club Aliga privatizációjában. Az ingatlanjogi ügyek mellett 2005 óta az M&A tranzakciók is egyre növekvő részt képviselnek az iroda portfoliójában.