Jogalkalmazói és jogalkotói lépésekről, a KRESZ módosításáról tárgyalt csütörtökön az Új rend és szabadság program kormánybiztosa a Magyar Kerékpárosklub elnökével – tájékoztatta a kormánybiztos hivatala az MTI-t.

“A kerékpárosok biztonsága, zavartalan és egyenrangú közlekedése érdekében jogalkotói és jogalkalmazói lépésekre is szükség van” – erről állapodott meg a találkozón Kondorosi Ferenc és a klub elnöke, László János.

A közlemény szerint a megbeszélésen szóba került az is, hogy olyan módosításokat kell végrehajtani a KRESZ-ben, amelyek megnyugtatóan védik az egyre növekvő biciklis tábor tagjainak testi épségét és segítik részvételüket a közlekedésben. A Magyar Kerékpárosklub javaslatait a kormánybiztosság koordinálásával szakmai vitára bocsátják.

A találkozón a felek egyetértettek abban is, hogy a jogalkotási feladatok mellett kiemelten fontos a közlekedési kultúra fejlesztése. A közlekedésben részt vevők a szabályok betartásával, egymásra figyeléssel segíthetik elő mind a kerékpárosok, mind pedig a gépjárművek biztonságos közlekedését.