A bábfilm-szerződésekről bizonyos adatokat ki kell adnia a Magyar Televíziónak

2008.09.30. MTI

Bizonyos adatokat ki kell adnia a Magyar Televíziónak (MTV) a hetvenes-nyolcvanas években készült bábfilm-sorozatainak hasznosításáról - döntött kedden kihirdetett, első fokú, nem jogerős ítéletében a Fővárosi Bíróság.

A kézhezvételtől számított 15 napon belül ki kell adni a pert indító Magyar Animációs Filmalkotók Egyesületének a Süsü, a sárkány jellegzetes figuráinak hasznosításáról 2002 és 2007 között kötött megállapodásokat, valamint azt, hogy az MTV 2005 júliusa óta kötött-e ilyen megállapodást, és ha igen, akkor kikkel a Mekk Elek, az ezermester, továbbá a Mazsola, a Mazsola és Tádé, a Vízipók-csodapók és a Tévé Maci című alkotásokkal kapcsolatban.

Nyilatkoznia kell a nagyobbik köztelevíziónak arról is, hogy ezen időszakban kötött-e a figurák kapcsolódó felhasználására vonatkozó, úgynevezett merchandising-szerződést ezekre a művekre.

A bíróság ugyanakkor nem mondott ki ilyen kötelezettségeket a másodrendű alperes, a Pannónia Film Kft. esetében. Pataki Árpád bíró az indoklásban elmondta: a cég az eljárásban azt közölte, hogy ilyen adatokkal nem rendelkezik, márpedig a bíróság ezt felülbírálni nem tudja, kénytelen elfogadni".

A döntés kihirdetését követően Földváry Mónika, az MTV sajtóosztályának vezetője azt közölte: az írásos ítélet kézhezvétele után határoz a társaság arról, hogy fellebbez-e.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
SZERZŐI JOG