A francia hatóságok fogtak el és adtak át a dunaújvárosi nyomozóknak egy lízingcsalás miatt körözött, s az ORFK Top 100-as listája alapján a legkeresettebb bűnözők közé sorolt férfit – közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.

Az 53 éves, kaposvári lakcímmel rendelkező, de lényegében hajléktalan férfi ellen már hét körözés volt érvényben, amikor 2004 júniusában és júliusában a dunaújvárosi rendőrkapitányság illetékességi területén három személygépkocsit vásárolt hitelre – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a férfi jogtalan haszonszerzés céljából, a hitelintézetet megtévesztve szerezte meg a kocsikat. A tartozást nem törlesztette, s csaknem 11 millió forinttal tartozott a hitelt adó cégnek.

Eltűnése miatt előbb országos körözést adtak ki ellene, majd kezdeményezték felvételét a nemzetközi körözési listára.

Elfogását követően – a montpellier-i bíróság hozzájárulása alapján – a francia hatóságok Ferihegyen adták át a férfit a dunaújvárosi nyomozóknak. A körözött bűnözőt Dunaújvárosba vitték, ahol a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatásba helyezését. Jelenleg 15 körözés van érvényben ellene.