Magyar Nemzet: perek indulhatnak a pedagógus-továbbképzés támogatásának megvonása miatt

2009.09.23. MTI

Ezrével indíthatnak pert az iskolaigazgatók az állam ellen, ha a kormány valóban nem finanszírozza tovább a tanárok továbbképzését, a szakma szerint ugyanis jogsértő a kötelező tanfolyamok költségének áthárítása - írta a Magyar Nemzet.

A lap szerdai számában megjelent cikk szerint az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is vállalja, hogy segíti a pert indítókat.


A per alapja az lehet, hogy sok iskola olyan szerződést kötött a tanárokkal, amelyben kötelezték őket valamilyen tanfolyam elvégzésére és rögzítették, hogy az állami támogatás segítségével vállalja az iskola a tanfolyam költségét - mondta a lapnak Horn György, az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének elnöke.


Nem támogatta a Közoktatás-politikai Tanács keddi ülésén a jövő évi költségvetés tervezetének közoktatási tételeit - közölte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke, Kerpen Gábor az ülés után az MTI-vel. A javaslat része a továbbképzési támogatás megvonása is.


A PDSZ egészben és részleteiben is elutasítja a tervezetet - hangsúlyozta az érdekvédő, aki álláspontjukat azzal indokolta, hogy több mint 60 milliárd forinttal csökkenne a közoktatás normatív támogatása.


Kerpen közölte: a PDSZ a jövő évi költségvetésről szerdára egyeztetésre hívta a közoktatásban érintett szakszervezeteket.

  • kapcsolódó anyagok
BÍRÓSÁG
OKTATÁSÜGY