Egy év alatt újul meg teljesen a magyar közmédia rendszere

2010.12.23.

Egy év alatt újul meg teljesen a magyar közmédia rendszere; ez azt jelenti, hogy 2012. január 1-től lehet majd új, egységes, nemzeti közmédiáról beszélni, hasonlóról, mint a mintának tekintett brit BBC - derül ki egy csütörtöki budapesti sajtóértekezlet előtt kiosztott tájékoztató füzetből.

A magyar közmédia átalakításáról kiadott tájékoztató szerint ez idő alatt kialakulnak a végleges intézményi formák és munkafolyamatok, és várhatóan a "fizikai összeköltözés és elrendeződés" is megtörténik. A 24 oldalas tájékoztató füzetet a témában megrendezett sajtótájékoztatón osztották ki az újságíróknak.

A dokumentum egyebek mellett összegzi a közmédia átalakításának fontosabb lépéseit, annak tervezett folyamatát, valamint az egyes intézmények működését és feladatait.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap által készített kiadvány szerint a tervezett átalakítástól a finanszírozás stabilitását, minőségi munkahelyeket és munkavégzést, fejlődési és fejlesztési lehetőségeket várnak, valamint azt, hogy az egyes csatornák "több hírt, több témában, több helyről" lesznek képesek feldolgozni és adásba küldeni.
 

  • kapcsolódó anyagok
MÉDIAJOG
JOGALKOTÁS
KORMÁNYZAT