Utánfutó vázában hozták be a szeszt

2011.01.27. Jogi Fórum/ NAV

Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói péntek hajnalban tetten értek egy magyar és két szerb férfit egy akasztói tanyán, amikor csempészett szeszt fejtettek le egy autóból és a hozzákapcsolt utánfutóból.

Mint kiderült, a szabálytalan szállításhoz a szerb rendszámú autó üzemanyagtartályát alakították át, az utánfutónak pedig a vázszerkezetébe rejtették a szeszt.

A gyanútlan elkövetők szerszámokkal és szivattyúval felszerelkezve éppen az utánfutó bontását kezdték volna el, amikor a nyomozók megjelentek. Az üzemanyagtankból 80, az utánfutó üreges vázszerkezetéből pedig 50 liter tiszta szesz került elő, sőt, a házban talált szesszel együtt összesen 250 liter, egymillió forint értékű, Szerbiából szabálytalanul behozott tiszta szeszt foglaltak le a nyomozók.

A szerb személyekkel szemben csempészet, a magyar elkövetővel szemben jövedéki orgazdaság gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói után a hivatal jövedéki igazgatóságának munkatársai is megérkeztek, lefoglalták az átalakított autót és az utánfutót. Az elkövetők két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők, és emellett másfél millió forint jövedéki bírságot kell fizetniük.
 

  • kapcsolódó anyagok
ADÓZÁS
VÁM