Ötvenhárom ülésnapon mintegy száz törvényjavaslatot fogadott el tavaly szeptember 12-én kezdődött őszi rendes, valamint a december 30-án zárult téli rendkívüli ülésszakán az Országgyűlés, amely az elmúlt évben összesen több mint kétszáztíz, 2010. májusi megalakulása óta pedig mintegy háromszázhetven új törvényről, illetve törvénymódosításról döntött eddig – derül ki a parlamenti honlapon feltüntetett adatokból.

A 2011-es év így több új törvényi szabályt hozott, mint a 2010-es, amelyben 154 előterjesztést fogadtak el a képviselők.

Az elmúlt időszakban nemcsak hajnalig tartó ülésezésre, hanem arra is volt példa, hogy egy ülésnap “összeért” a következővel: a leghosszabb plenáris tanácskozás a november 30-án, szerdán kezdődött volt, 35 óra 3 perccel.

A felszólalások számát tekintve a szocialista Gúr Nándor bizonyult a tavalyi év legaktívabb képviselőjének: a parlament internetes oldalának – hétfőn még csak december 22-vel bezárólag összesített – adatai szerint 344 megszólalással biztosan “előzi meg” a 247-szer felszólalt második helyezett LMP-s Vágó Gábort, míg a leghosszabban a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás beszélt a plenáris üléseken, majdnem 21 órás felszólalási összidővel.